Gemeente Geertruidenberg


Energiemarkt `10 voor Energie'

Op dinsdag 23 november organiseren wij van 16.00 tot 20.00 uur een energie informatiemarkt in het gemeentehuis.

U kunt hier terecht voor informatie over energiebesparing in huis en duurzame energie. Er staan verschillende stands van bedrijven met interessante aanbiedingen.
Ook worden er demonstraties gegeven van energiebesparende maatregelen die iedereen kan nemen, zoals het plakken van radiatorfolie of tochtstrips. Tijdens de markt kunt u ook de tentoonstelling `10 voor energie' bekijken. In de Energiemarkt die u begin oktober heeft ontvangen, zat een bon waarmee de eerste driehonderd bezoekers een schakelstekker kunnen ophalen. Als u deze krant niet meer heeft, kunt u deze alsnog ophalen in het gemeentehuis.

Campagne 10 voor Energie!
De energiemarkt maakt deel uit van de campagne `10 voor Energie!' die de gemeente Geertruidenberg tot en met 10 december uitvoert samen met 10 andere gemeenten in de regio Breda. De campagne daagt alle inwoners in de 11 gemeenten, zowel huurders als huiseigenaren, uit om fors te besparen op het energiegebruik in hun woningen. In de campagne staan 10 acties centraal waarmee bewoners een `10 voor energie' kunnen scoren! Laat zien dat u meedoet door de poster uit de Energiekrant op te hangen. U kunt de poster ook downloaden op www.10voorenergie.nl. Hiermee maakt u kans op mooie prijzen, zoals een excursie naar de energiecentrale in Geertruidenberg.

Cursus `energie besparen in huis'
Wilt u meer weten over energiebesparing in huis? Maakt u zich zorgen over de hoge energierekening? Of vindt u het juist een uitdaging om zuinig om te gaan met energie? Dan is de cursus energie besparen in huis wat voor u! De cursus biedt veel ruimte voor vragen en het onderling uitwisselen van tips en is vooral bedoeld voor mensen die informatie willen over hoe ze zelf kunnen besparen in huis.De cursus vindt plaats op woensdag 1 december om 19.00 uur en duurt één avond. Er is plaats voor 25 deelnemers. U kunt zich tot 26 november aanmelden bij de receptie in het gemeentehuis, via 0162-579 579 of via www.geertruidenberg.nl.

Campagne
Op www.10voorenergie.nl staat een toelichting op de campagne en de 10 acties en interviews met inwoners van de gemeente Geertruidenberg die al actief bezig zijn met energiebesparing. Daarnaast vindt u vele aanbiedingen voor energiebesparende producten! Bijvoorbeeld 10% korting op energiezuinige lampen, radiatorfolie of zonnepanelen! U vindt hier ook een overzicht van de activiteiten onze gemeente nog meer organiseert in de komende weken.