Trimbos-instituut

Nieuw: sportschool voor de geest

19 november 2010

Mental-Fitness2 De sportschool voor de geest is er nu: Mental fitness. Samen met de internetcursus van het Trimbos-instituut en tv-serie bij de NTR helpt dit boek bij het verbeteren van onze mentale conditie. Waarom staan we geregeld in de sportschool en werken we aan onze fysieke conditie, maar verwaarlozen we onze mentale conditie vaak? Terwijl je mentale conditie invloed heeft op hoe je functioneert op bijvoorbeeld je werk en binnen relaties. Als je je goed voelt, ben je veerkrachtiger en heb je meer grip op je leven.

Op zoek naar meer balans en minder stress?
Mental fitness is een praktische gids voor het ontwikkelen van die vaardigheden die je nodig hebt om een zinvol en gelukkig leven te leiden. Daarbij gaat het om het verbeteren van je stemming, je gezondheid en je relaties.
Mental fitness heeft een wetenschappelijke achtergrond en maakt gebruik van positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en gezonde leefstijladviezen.

Voor wie?
Dit boek is voor iedereen die op zoek is naar minder stress en meer evenwicht.
Met dit boek ga je actief zelf aan de slag en werk je toe naar meer balans en levensgeluk.
Bestel het hier

Gratis internetcursus en televisieserie (NTR)
Mental fitness sluit aan bij Psyfit: een gratis internetcursus, ontwikkeld door het Trimbos-instituut, die helpt bij het verbeteren van onze mentale fitheid door oefeningen, tests en tips. Aanmelden kan op www.psyfit.nl.

De NTR besteedt aandacht aan Mental fitness in de serie VrijeTijd TV. Les 1 wordt uitgezonden op 23 november, Nederland 2, 16.05 uur.

Over de auteurs
Linda Bolier is als psycholoog en projectleider verbonden aan het Trimbos-instituut. Haar projecten liggen op het gebied van het bevorderen van welbevinden en geluk en de ontwikkeling van onlinetherapie. Ze is ontwikkelaar van de internetcursus www.psyfit.nl.

Merel Haverman is als pedagoog en wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Trimbos-instituut. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van en het onderzoek naar onlinetherapie ter bevordering van mentale gezondheid en geluk. Ze is ontwikkelaar van de internetcursus www.psyfit.nl.

Jan Auke Walburg is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut. Daarvoor werkte hij als directeur in de geestelijke gezondheidszorg en was hij hoogleraar Kwaliteit van Zorg. Hij schreef diverse boeken, waaronder Mentaal vermogen: investeren in geluk en Jong van geest.