Gemeente Krimpen aan den IJssel


Wethouder Aeyelts 'slaat' eerste paal gezondheidscentrum

Op dinsdag 23 november 2010 om 16.00 uur 'slaat' wethouder Ankie Aeyelts Averink- Winsemius de officiële eerste paal voor de nieuwbouw van het gezondheidscentrum aan de Groenendaal 1 in Krimpen aan den IJssel. In het nieuwe gezondheidscentrum zijn zorgverleners in de eerste en tweede lijn gevestigd.

Voor de realisatie van de nieuwbouw hebben de Stichting Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel, de gemeente Krimpen aan den IJssel en het IJsselland Ziekenhuis de handen ineen geslagen. Uitgangspunt was te komen tot een energiezuinig en duurzaam gebouw. Dit is gelukt. Na onderzoek is gebleken dat de nieuwbouw kan worden voorzien van warmte- en koudeopslag in de bodem. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op.

De nieuwbouw leent zich bij uitstek voor een optimale samenwerking tussen de verschillende zorgdisciplines. Inwoners van Krimpen kunnen in het nieuwe gezondheidscentrum terecht bij de huisarts, de apotheek, fysiotherapie, de verloskundigen, het Centrum voor Jeugd en gezin, thuiszorg, maatschappelijke dienstverlening, een medisch diagnostisch centrum, het meldpunt, een apotheek, orthopedische hulpmiddelen en een polikliniek van het IJsselland Ziekenhuis.