NCRV

Tweede aflevering Heren van Oranje: Jetske van den Elsen onderzoekt het ondernemerschap van de prinsen

Ingezonden door NCRV op 11 november, 2010 - 14:21 Uitzenddatum:
dinsdag, 23 november, 2010 - 19:25
Zender:
Nederland 2

In de tweede aflevering van Heren van Oranje staat het netwerk en ondernemerschap van de prinsen centraal. Terwijl koningin Beatrix in haar kersttoespraak waarschuwde voor de gevaren van internet, zijn veel jonge prinsen juist heel actief in sociale netwerken. Het succes blijkt vooral weggelegd voor Bernhard jr. en Friso, die op eigen kracht miljonair zijn geworden. De meeste prinsen zouden zonder hun prinselijk netwerk lang zo ver niet gekomen zijn, zo blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Quote.

Na de succesvolle serie Dames van Oranje, waarin Jetske van den Elsen, zich verdiepte in de Nederlandse prinsessen, neemt zij nu de prinsen onder de loep. Ze werden geboren met een gouden lepel in de mond, omringd door weelde, maar ook door die kenmerkende Hollandse nuchterheid. Vanaf hun prilste jeugd is hun leven in kaart gebracht door de camera's, maar eigenlijk weten we weinig over ze.

Jetske bezoekt in Heren van Oranje diverse evenementen en ze ontmoet een aantal prinsen. In zes afleveringen probeert ze antwoord te krijgen op haar vragen. Jetske: "Wie is de hedendaagse prins? Een ondernemer, goudzoeker, weldoener, betrokken vader of playboy? Welke rol speelt het blauwe bloed in hun leven? Welke rol spelen hun vrouwen? En: heeft prins Willem-Alexander eigenlijk wel de beste kaarten om koning te worden? Kortom, ik wil weten wie deze mannen zijn." Programma:
Heren van Oranje
Presentator:
Jetske van den Elsen
Website:
Heren van Oranje
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Marielle Groenendijk, pers@ncrv.nl, 035 - 671 9466.
* ""