Sport- en vrijetijdsbranche bijeen in Ahoy voor Leisure & Sport Totaal

22/11/2010 11:51

Ahoy Rotterdam

SPORT- EN VRIJETIJDSBRANCHE BIJEEN IN AHOY VOOR LEISURE & SPORT TOTAAL

Vakbeurs morgen geopend door oud-judoka Mark Huizinga, ambassadeur Olympisch Plan 2028

Van 23 t/m 25 november vindt in Ahoy Rotterdam de vakbeurs Leisure & Sport Totaal plaats. Duizenden professionals verzamelen zich deze week voor noviteiten en kennisbijeenkomsten op het gebied van sport en de 'natte en droge' recreatie. Meervoudig Olympisch medaillewinnaar Mark Huizinga, in zijn rol als topsportambassadeur van het Olympisch Plan 2028, opent dinsdag om 10.00 uur de vakbeurs en geeft daarmee het startschot voor een levendige beurs met een uiterst sterk congresprogramma.

Levendige beurs

Op een vakbeurs voor de recreatiebranche kan meer verwacht worden dan in pak gestoken ondernemers die in keurige stands hun nieuwste producten tentoonstellen. Leisure & Sport Totaal bruist van de activiteiten en bijzondere presentaties. Zo is er de 'Sunset Boulevard' waar ondernemers op een fraai aangelegd strand onder een zonnetje van UV-lampen, uitleg geven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wellness, fitness en zwembaden. Wordt in de 'RecreatieVijver' een James Bond-achtig gemotoriseerd waterstuurtje geïntroduceerd op de Nederlandse markt en vindt men op tal van demonstratiepleinen in het oogspringende producten en diensten om de sporter en recreant van morgen te bedienen. Van sportvloeren en zwembadinnovaties tot enorme plastic ballen waarmee je over het water kan rennen. Op de beurs bovendien ook een heuse wedstrijd: het Pepsi Open NK Bossaball. Teams uit diverse landen trakteren het publiek onder begeleiding van opzwepende muziek op spectaculaire salto's en smashes in een kruising van volleybal en trampolinespringen.

Kennisprogramma voor bestuurders, beleidmakers en ondernemers

Leisure & Sport Totaal besteedt ruime aandacht aan specifieke kennis voor bestuurders, beleidsmakers én ondernemers in de vrijetijdsindustrie. Dat gebeurt op de beursvloer maar ook in het Congres- en Vergadercentrum van Ahoy. Elke dag is er een ander centraal thema. Dinsdag 23 november staat in het teken van sport. In parallelsessies wordt ingegaan op zaken als multifunctionele sportaccommodaties, samenwerkingsvormen tussen maatschappij en sport en het Olympisch Plan 2028. Op woensdag vindt het Nationaal Zwembadcongres plaats waar 'aqua-professionals' worden uitgedaagd te spreken over vernieuwingen in het Nederlandse zwembadaanbod. Op donderdag is 'Recreatie' het centrale onderwerp en wordt o.a. stilgestaan bij het recreatiebeleidsprogramma 'Gastvrij Nederland' en is er een masterclass over samenwerking ten aanzien van gebiedsontwikkeling. Het kennisprogramma wordt gerealiseerd in samenwerking met partners van de vakbeurs: Arko Sports Media, Vereniging Sport en Gemeenten, RECRON en de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. Vele vooraanstaande sprekers geven acte de présence.

Award in teken van samenwerking

Woensdag 25 november (16.45 uur) reikt een jury onder leiding van Paul Coppes, directeur VSG, de Leisure & Sport Totaal Award uit. Daarmee wordt een project bekroond dat geldt als een uitmuntend voorbeeld van succesvolle samenwerking tussen gemeenten, ondernemers en maatschappij op het gebied van sport en vrije tijd. De genomineerden zijn: AquaConcepten voor een doelgroepenzwembad in Zwolle, Platform Sport en Bewegen voor Stichting De Schroef in Heusden en Watergames & More voor het Leussinkbad in Laren (Gld.).

Voor meer informatie over de beurs en onderdelen van het kennisprogramma: www.leisuresporttotaal.nl

http://www.leisuresporttotaal.nl/