Trimbos-instituut

Sportschool voor de geest: een boek en een cursus

22 november 2010

Mental-Fitness2 De sportschool voor de geest is er nu: Mental fitness. Samen met de internetcursus van het Trimbos-instituut en tv-serie bij de NTR die op 23 november begint helpt dit boek bij het verbeteren van onze mentale conditie.

Waarom staan we geregeld in de sportschool en werken we aan onze fysieke conditie, maar verwaarlozen we vaak onze mentale conditie? Terwijl je mentale conditie invloed heeft op hoe je functioneert op je werk en binnen relaties. Als je je goed voelt, ben je veerkrachtiger en heb je meer grip op je leven.

Op zoek naar meer balans en minder stress?
Het boek Mental fitness is een praktische gids voor het ontwikkelen van die vaardigheden die je nodig hebt om een zinvol en gelukkig leven te leiden. Daarbij gaat het om het verbeteren van je stemming, je gezondheid en je relaties. Mental fitness heeft een wetenschappelijke achtergrond en maakt gebruik van positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en gezonde leefstijladviezen.

Voor wie?
Dit boek is voor iedereen die op zoek is naar minder stress en meer evenwicht. Met dit boek ga je actief zelf aan de slag en werk je toe naar meer balans en levensgeluk.
Bestel het hier

Internetcursus en televisieserie (NTR)
De televisiecursus Mental fitness van omroep NTR is tot stand gekomen in samenwerking met het Trimbos-instituut. Het instituut heeft een methode ontwikkeld die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar meer evenwicht en minder stress in het leven.

Deze zelfhulp-cursus geeft mensen de mogelijkheid om mentaal fit te worden en vooral te blijven. Stap voor stap wordt er gewerkt aan de mentale fitheid waardoor de persoonlijke weerbaarheid en de geluksbeleving van de cursisten worden vergroot. In de tv-cursus gaan Rianne en Finie aan de slag met de opdrachten en oefeningen. Zij nemen zichzelf, hun stemming en hun relaties kritisch onder de loep en werken zo aan een zinvoller, productiever en vooral gelukkiger leven. Aanmelden kan op www.psyfit.nl.

Les 1 wordt uitgezonden op 23 november, Nederland 2, 16.05 uur.

Over de auteurs van Mental Fitness
Linda Bolier is als psycholoog en projectleider verbonden aan het Trimbos-instituut. Haar projecten liggen op het gebied van het bevorderen van welbevinden en geluk en de ontwikkeling van onlinetherapie. Ze is ontwikkelaar van de internetcursus www.psyfit.nl.

Merel Haverman is als pedagoog en wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Trimbos-instituut. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van en het onderzoek naar onlinetherapie ter bevordering van mentale gezondheid en geluk. Ze is ontwikkelaar van de internetcursus www.psyfit.nl.

Jan Auke Walburg is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut. Daarvoor werkte hij als directeur in de geestelijke gezondheidszorg en was hij hoogleraar Kwaliteit van Zorg. Hij schreef diverse boeken, waaronder Mentaal vermogen: investeren in geluk en Jong van geest.