Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 23-11-2010

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN Bij een aanrijding tussen twee autos raakten op maandagavond 22 november twee mensen gewond.

Rond 18.35 uur reed een 50-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Symfonielaan, komende uit de richting van de Structuurbaan en gaande in de richting van de A.C. Verhoefweg. Over dezelfde weg kwam hem een 32-jarige automobiliste uit Nieuwegein tegemoet. Zij wilde op de kruising met de Elzenhoeve linksaf slaan. Zij stopte voor het rode verkeerslicht en trok op toen het groen werd. De Nieuwegeiner had op dat moment rood, maar reed toch rechtdoor, met een ernstige aanrijding tot gevolg.

De 32-jarige Nieuwegeinse en een 34-jarige plaatsgenoot die bij haar in de auto zat, hadden beiden pijnklachten in hun nek. Zij werden naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en mochten na onderzoek naar huis. Beide autos moesten worden weggesleept.

De 50-jarige Nieuwegeiner rook naar alcohol, maar het lukte hem niet op straat een blaasproef af te leggen. Hij werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar lukte het hem niet een geslaagde ademanalyse af te leggen. Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte werd hem daarop verzocht mee te werken aan een bloedproef, dat weigerde hij, ook nadat hem dat door een hulpofficier van justitie was gevorderd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te water

IJSSELSTEIN De bestuurder van een scootmobiel raakte op maandagmiddag 22 november te water.

Rond 18.35 uur kregen de hulpdiensten de melding dat iemand op het Satellietpad met een scootmobiel te water was geraakt. Ambulance, brandweer en politie gingen ter plaatse. Daar bleek dat de betrokkene, een 38-jarige man uit IJsselstein, al door twee passanten uit het water was gered en dat de scootmobiel in de berm lag. De IJsselsteiner was door nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Fietser aangereden, automobilist verdwenen

NIEUWEGEIN Een automobilist reed op maandagmiddag 22 november een fietser aan, vervolgens verdween hij.

Rond 12.00 uur reed een 34-jarige man uit Utrecht op de Liesbosch over het fietspad. Op het fietspad werd hij aangereden door een automobilist en kwam ten val. Daarbij liep de Utrechter letsel aan zijn been en enkel op en zijn fiets raakte beschadigd. De automobilist stopte, pakte zijn gsm en deed of hij aan het bellen was. Tegen de Utrechter zei hij dat hij de politie had gebeld en dat hij hen bij het tunneltje aan de Ringwade (onder de Rijksweg A12) op zou vangen. De fietser ging ook die kant op. De fietser wachtte te goeder trouw bij het tunneltje, maar de automobilist verscheen niet en de politie ook niet. Na verloop van tijd belde hij de politie, waarbij bleek dat de automobilist de politie in het geheel niet had gebeld. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer. Gezien het letsel aan zijn been en enkel zou hij zich onder doktersbehandeling stellen.

De automobilist was een blanke man van rond de 25 jaar, blond haar, slank en lang. Hij reed in een kleine witte auto, vermoedelijk een oud model Nissan Micra of daarop lijkend. Bij de aanrijding verloor hij de linkerbuitenspiegel, maar die werd later niet meer op de plaats van het ongeval aangetroffen. Mogelijk heeft hij die in de tussentijd zelf opgehaald.

Aan getuigen van de aanrijding en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Jongen beroofd, verdachten aangehouden

NIEUWEGEIN Een jongen werd op maandagmiddag 22 november door meerdere jongens mishandeld en beroofd. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden.

Rond 15.10 uur kreeg de politie de melding dat bij het fietstunneltje tussen Fokkesteeg en het park een jongeman stond, die daar was mishandeld. Daar spraken de agenten met een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein. Hij verklaarde net op de halte Fokkesteeg uit de tram te zijn gestapt. Tegelijk met hem stapte een groepje jongens uit. In het tunneltje werd hij door meerdere van die jongens aangevallen en van het geld uit zijn portemonnee beroofd. Bij de beroving liep het slachtoffer letsel in zijn gezicht op en werden zijn bril en jas vernield. Hij deed aangifte van de gewelddadige beroving.

Agenten spraken met meerdere getuigen en bekeken bij Connexxion de bewakingsbeelden van de tramhalte. Daarbij herkenden zij twee van de verdachten, jongens van 15 en 16 jaar uit Nieuwegein. Agenten gingen naar de woningen van de verdachten en het tweetal werd aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.