Student wil geen hoog eigen risico

23/11/2010 09:50

Studentennet B.V.

Prijs wel belangrijkste reden voor overstap

Achttien procent van de studenten is bereid het hoogste eigen risico te nemen als dat de maandelijkse premie voor een zorgverzekering tot een minimum beperkt. Dat blijkt uit onderzoek van Studenten.net naar het verzekeringsgedrag van studenten. Zilveren Kruis is de populairste zorgverzekeraar. Opvallend is wel dat geen enkele zorgverzekeraar er echt uitspringt. De verdeling is divers.

Vier procent van de studenten heeft op dit moment een verzekering met het hoogste eigen risico. 7 op de 10 studenten (71%) heeft op dit moment een zorgverzekering met het laagste eigen risico.

Op de stelling 'ik wil het hoogste eigen risico om de kosten te verlagen' geeft 18 procent aan bereid te zijn het hoogste eigen risico te nemen om de maandelijkse kosten te verlagen. bijna zeventig procent (69%) van de studenten wil dat niet.

Wel geeft 29 procent van de studenten aan een lagere premie belangrijker te vinden dan een uitgebreide dekking.

Bij welke maatschappij zijn studenten verzekerd?

Zilveren Kruis staat op nummer 1, dertien procent van de studenten is daar verzekerd. CZ volgt met 12 procent, Menzis met elf procent, Achmea met 8,5 procent en Univé sluit de top 5 af met zeven procent van de studenten.

Waarop kiezen studenten een zorgverzekeraar?

De belangrijkste reden voor studenten in de keus voor een zorgverzekeraar is de prijs (39%). De vergoedingen die onder de verzekering vallen staan met 34,5 procent op een tweede plaats. 22 procent van de studenten laat het advies van zijn ouders de keus bepalen. Een cadeau ontvangen bij het afsluiten van een zorgverzekering is slechts voor 1 procent van de studenten reden om voor een specifieke zorgverzekeraar te kiezen.

Wanneer studenten wel een cadeau kunnen ontvangen bij het afsluiten van een zorgverzekering staat een jaarvoorraad anticonceptiepil bovenaan hun wensenlijst (37%), gevolgd door een jaarvoorraad condooms (22%). Respondenten kwam zelf nog met ideeën als 'korting op de polis' (merendeel), 'de eerste 3 tot 6 maanden gratis verzekerd' en een gratis sportschoollidmaatschap.

Wat willen studenten vergoed zien?

Studenten zoeken een zorgverzekering die de tandarts vergoed (80%), huisartsbezoek (72,5%) en eerste hulp (49%). Dit zijn de 3 belangrijkste aspecten in een (basis)zorgverzekering.

Hoeveel betalen studenten voor hun zorgverzekering?


1 op de 4 studenten betaalt maandelijks 100 euro of meer voor zijn/haar zorgverzekering

55% van de studenten regelt en betaalt de zorgverzekering zelf. Twintig procent staat nog bij de ouders op de polis, een kwart is wel zelf verzekerd, maar de polis wordt betaald door de ouders.

Overige verzekeringen

Naast een zorgverzekering hebben studenten een reisverzekering (65%). De helft heeft een inboedelverzekering en bijna 40 procent heeft een aansprakelijkheidsverzekering.

Opvallend is dat meer studenten een autoverzekering (24%) dan een uitvaartverzekering (23%) hebben.

Negen procent verzekert zijn laptop, 13,5 procent zijn mobiele telefoon.

Het ideale verzekeringspakket voor studenten

Gevraagd naar het ultieme verzekeringspakket (met pakketkorting) zien studenten het liefst een combinatie van aansprakelijkheids- (65%), inboedel- (61,5%) en reisverzekering (57%).


- einde persbericht -

Over het onderzoek

Aan het verzekeringsonderzoek hebben in totaal 518 respondenten deelgenomen. 41,5% van de respondenten is man, 58,5% vrouw. De gemiddelde leeftijd van de respondenten is 22

jaar. 62 procent studeert aan het hbo, 34 procent aan de universiteit. Twee op de drie respondenten is uitwonend.

Over Studenten.net

Studenten.net is sinds 1997 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment iets meer dan 300.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.studenten.net