Politie Groningen

Dinsdag 23 november 2010

Provincie Groningen, 23-11-2010

Politie zoekt getuigen woninginbraak

WILDERVANK De politie doet onderzoek naar een woninginbraak die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in Wildervank. Een 21-jarige vrouw uit Den Haag, die in de woning aan de J. Kammingkade logeerde, schrok rond 4.00 uur wakker van gestommel in de woning. Toen zij de slaapkamer uit liep, zag ze drie onbekende mannen. Het drietal ging er vandoor toen de vrouw in de gang verscheen. De verdachten, mogelijk drie blanke mannen in de leeftijd van ca. 18 t/m 23 jaar, renden weg via een bruggetje. Aan de andere kant van het water stapten ze in een witte auto en reden met hoge snelheid richting Veendam. De bewoner die niet thuis was op het moment van de inbraak, inventariseert of er goederen zijn verdwenen. Mensen die getuige zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veendam via 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 45-jarige Groninger aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben bedreigd met een mes. Het tweetal kreeg ruzie waarop de man een mes tevoorschijn haalde en de vrouw hiermee bedreigde. De vriendin vluchtte de woning uit en alarmeerde de politie. De man is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd van haar tas

GRONINGEN Maandagavond kreeg de politie de melding van een straatroof op de Paterswoldseweg. Een 21-jarige vrouw fietste over de Paterswoldseweg, komende vanuit het centrum. Vlak voor de verkeerslichten bij het Overwinningsplein voelde zij opeens dat er hard aan haar tas werd getrokken. De man, die al naast haar fietste, liet de tas niet los waarop de vrouw met haar fiets op de grond viel. De man is er met de tas vandoor gegaan.

Automobiliste gewond na eenzijdig verkeersongeval

GARRELSWEER Een 41-jarige automobiliste uit Appingedam is maandagmiddag gewond geraakt op de Rijksweg in Garrelsweer. De vrouw kwam met haar auto gedeeltelijk in de berm terecht en verloor daardoor de controle over haar voertuig. Via een boom kwam de auto in een sloot tot stilstand. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Automobiliste verliest controle voertuig

NIEUWE PEKELA Een 24-jarige automobiliste uit Onstwedde is maandagmiddag met haar auto in een sloot langs de N366 bij Nieuwe Pekela gereden. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar auto in de berm en probeerde te corrigeren. Hierdoor begon haar wagen te spinnen en kwam ze in de sloot tot stilstand. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 22 november op diverse plaatsen op snelheid.

* Delftzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 893, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 708, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Winsum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen: geen, hoogst gemeten snelheid: n.v.t. km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.