Gemeente Asten werkzaamheden herinrichting Burgemeester Frenckenstraat

Wethouder Martens start werkzaamheden herinrichting Burgemeester Frenckenstraat

Wethouder Theo Martens heeft op maandag 22 november om 15.00 uur op symbolische wijze de werkzaamheden gestart van de herinrichting van de Burgemeester Frenckenstraat. De uitvoering is in handen van Van Horssen Wegenbouw.

Het werk wordt in 2 fases uitgevoerd. De eerste fase betreft de bocht ter hoogte van de aansluiting met de Prins Bernardstraat/Eeuwig Levenplein tot aan de ingang naar het Burgemeester Ploegmakerspark. De tweede fase betreft het gedeelte van het Burgemeester Ploegmakerspark tot het nieuwe parkeerdek. De derde en laatste fase betreft het gedeelte van het parkeerdek tot aan de aansluiting met de Tuinstraat. Gedurende de werkzaamheden zullen de Prins Bernhardstraat en het niet-afgesloten gedeelte van de Burgemeester Frenckenstraat enkel bereikbaar zijn voor bestemmingsverkeer van aangrenzende woningen en bedrijven. Gedurende de gehele uitvoering zal de fysieke afsluiting van het Eeuwig Levenplein aan de zijde van de Logtenstraat worden opgeheven om het parkeerterrein bereikbaar te houden vanaf de Logtenstraat. Vanaf de tweede fase ontstaat dan tevens een betere bereikbaarheid van het centrum.

De werkzaamheden zullen duren tot medio februari 2011. Ze worden zodanig gepland dat deze niet van invloed zijn op de uitvoering van de Tuinstraat en andersom.

IMG 5947