Politie Rotterdam RijnmondPOLITIE HOUDT DRIE MANNEN AAN NA INBRAAK EN ONTDEKT HENNEPKWEKERIJ

Datum publicatie: 23-11-2010 10:10

Politiemensen van het district Zuid hebben maandagochtend, rond negen uur, drie mannen aangehouden als verdachten van een inbraak in een pand aan de Albert Plesmanweg.

De agenten kregen een melding dat er een inbraak was gepleegd aan de Albert Plesmanweg en dat daar een auto bij was weggereden. Toen zij op de Waalhaven reden zagen zij een auto rijden die voldeed aan de beschrijving die door getuigen was opgegeven.

De auto werd aan de kant gezet en de inzittenden gecontroleerd. Het ging om drie mannen, waarvan een 29-jarige uit Kerkrade en twee zonder vaste woon- of verblijfplaats van 29- en 41 jaar oud. In de auto werd inbrekerswerktuig en veel oud ijzer aangetroffen. De drie zijn als verdachten van inbraak aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Bij onderzoek aan het pand aan de Albert Plesmanweg werden sporen aangetroffen die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de verdachten. Ook werd in een aparte ruimte een hennepkwekerij aangetroffen met bijna 1100 plantjes. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar een eventuele rol of betrokkenheid van de drie aangehouden verdachten met de kwekerij.