Politie Gelderland-Midden

Fietsverlichtingscontrole Voorthuizen

Publicatiedatum: 23-11-2010 10:24:15

VOORTHUIZEN - Bij een fietsverlichtingscontrole op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen heeft de politie vanochtend, dinsdag 23 november zeven boetes uitgedeeld. Tussen zeven uur en kwart voor acht werd gecontroleerd ter hoogte van het benzinestation daar. Fietsers die geen verlichting hadden kregen, naast een boete, een verlichtingssetje uitgereikt zodat ze wel beter zichtbaar waren.
(131060)

Val op!
De dagen worden korter en het weer onstuimig. Om die reden is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. De campagne `Val op!' richt zich op de fietsers in het bijzonder. Zij vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om hun zichtbaarheid en daarmee hun veiligheid te vergroten, worden zij gewezen op goedwerkende verlichting en reflectie. De politie gaat hier op ludieke wijze aandacht voor vragen, maar zal er ook scherp op controleren.
De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, de Gelderse politiekorpsen, de Fietsersbond, VVN en de Gelderse gemeenten. De campagne duurt tot medio december.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---