Politie Amsterdam-Amstelland

Voor oplichters gaat de deur op een kier

Een onbekende aan de deur? Doe nooit zomaar open! Met deze boodschap en een kierstandhouder kunnen bewoners van wooncomplex De Boeg en Buskenblaser Zuid in Amsterdam West dinsdag 23 november iemand aan de deur verwachten.

Kierstandhouder houdt ongewenst bezoek buiten
Stadsdeel West, woningbouwvereniging Stadgenoot en de politie Amsterdam-Amstelland delen dinsdag 23 november kierstandhouders uit in beide wooncomplexen tijdens de Woning Veiligheidsdag. Met dit handig stukje deurbeslag blijft de voordeur op een kier als die wordt geopend. Zo blijft ongewenst bezoek buiten de deur.

Monteurs Stadgenoot bevestigen de houders
Gedurende de dag bevestigen monteurs van Stadgenoot de kierstandhouder aan de binnenzijde van de deur. Huismeesters en politieagenten zullen de bewoners informeren over veilig wonen in een persoonlijk gesprek. Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer en wijkteamchef John van der Werf van de politie zijn tussen 15.15 en 15.45 uur in het complex Buskenblaser aan de Hoofdweg, om samen een kierstandhouder te monteren.

Oplichters hebben een geloofwaardig verhaal
Jaarlijks worden veel mensen slachtoffer van oplichters aan de deur. De politie geeft daarom met regelmaat voorlichting op bijeenkomsten. Met een smoes komen de oplichters binnen waarna het slachtoffer wordt bestolen. De daders zien er vaak betrouwbaar uit en hun verhaal is geloofwaardig.

Tips
Wat te doen als een onbekende aan de deur komt? Tips zijn terug te vinden op deze website waar de tipkaart "Iemand aan de deur" is te downloaden. Bewoners krijgen die dinsdag ook uitgereikt.

» Tips voorkomen woninginbraak


____________________