Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.50 uur

Utrecht, 23-11-2010

Man gewond door mishandeling

UTRECHT Maandagavond werd een man mishandeld nadat hij drie jongens op hun gedrag aansprak.

Rond 20.15 uur zat een 18-jarige man samen met zijn vriendin op een terrasje aan de Drieharingstraat. Hij sprak een jongen aan op zijn gedrag, toen deze een plant uit een bak op de grond gooide. Kennelijk waren de jongens hier niet van gediend, de jongen liep samen met twee vrienden op de man af en mishandelden hem. Personeel van het café kwam tussen beide en de jongens gingen ervandoor. Mede dankzij cameratoezicht konden twee van de verdachten, een 21-jarige man uit Utrecht en een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, enige tijd later in de stationshal worden aangehouden. Zij zijn ingesloten op verdenking van mishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Getuigenoproep: man van roltrap gevallen

UTRECHT Maandagavond raakte een man zwaar gewond toen hij door onbekende oorzaak van een roltrap viel.

Rond 19.45 uur werden agenten naar het Moreelsepark gestuurd. Bij de uitgang van Hoog Catharijne zou een man van de roltrap zijn gevallen. Ter plaatse vonden zij een 21-jarige man (woonplaats onbekend), die zwaar gewond onder aan de roltrap lag. Omdat niet zeker is of de man gesprongen of geduwd is, is de politie een onderzoek gestart. Een man van 21 jaar uit Utrecht en een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, zijn aangehouden in verband met het onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen die rond 19.45 uur in de buurt van de uitgang Moreelsepark zijn geweest en mogelijk meer hebben gezien. Met informatie kunt u terecht bij politie Utrecht stad via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Brandstichting

UTRECHT Op de Oudegeinlaan ontstond maandagavond brand in een kelderbox van een flat. Uit onderzoek bleek dat de brand was aangestoken.

De politie kreeg rond 21.40 uur een melding dat er brand was uitgebroken in een kelderbox aan de Oudegeinlaan. Ter plaatse had de brandweer de brand al geblust. Onderzoek wees uit dat de brand was aangestoken. Buiten houten planken werden er ook resten van vuurwerk aangetroffen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Jongen neergestoken

UTRECHT Maandagmiddag vond in de stationshal een steekincident plaats waarbij een jongen gewond raakte. De verdachten zagen kans te ontkomen.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie een melding dat iemand was neergestoken in de stationshal. Ter plaatse bleek volgens getuigen dat twee jongens op een 17-jarige jongen af kwamen lopen. Zonder iets te zeggen greep één van hen de jongen vast en stak hem, vermoedelijk met een mes, in zijn zij. De andere verdachte spoot met een onbekende vloeistof in zijn gezicht. Hierna renden de twee verdachten weg in de richting van het busstation. Getuigen zagen dat de twee in de tram richting Kanaleneiland stapten. Het slachtoffer werd naar het UMC in Utrecht overgebracht, waar hij is opgenomen.

Het signalement van de verdachten luidt:


1) Lichtgetinte jongen, ± 17 jaar, ongeveer 1.80 meter, tenger postuur, zwart krullend haar, bruine of donkergroene jas, merk Nickelson, met een grote rode N achterop de jas en voorzien van een bontkraag, blauwe trui (merk Donnei) met capuchon;


2) Lichtgetinte jongen van ± 21 jaar, normaal postuur, stoppelbaardje, gemillimeterd donker haar, zwart lederen heupjack, donker blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen.

Aan getuigen van de steekpartij en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.