KNHS

Nationaliteitenwissel Gal geen optie voor Schockemöhle 23 november 2010
Edward Gal en Totilas

MUHLEN (KNHS) - In een interview met een Duitse televisiezender heeft Edward Gal zondag aangegeven wel bereid te zijn om de Duitse nationaliteit aan nemen, wanneer Paul Schockemöhle hem Totilas ter beschikking zou stellen. "Ik wil niet uitsluiten dat ik, om Totilas weer te mogen rijden, ook voor Duitsland zou willen gaan rijden", aldus Gal in dat interview.

In datzelfde interview zegt Gal: "Als Paul Schockmöhle mij zou vragen zou ik direct ja zeggen, alleen, hij heeft mij nog niet gevraagd". Edward gaf aan dat de Nederlanders naar zijn idee hem deze nationaliteitswissel niet kwalijk zouden gaan nemen. "Ik ben er van overtuigd dat vele Nederlanders er begrip voor zullen hebben", aldus Gal.

Volgens Paul Schockemöhle komt deze nationaliteitswissel niet in beeld. "Ik heb afgelopen weekeinde in Stuttgart overeenstemming weten te bereiken met een Duitse ruiter en vandaag of morgen gaat er een uitnodiging uit voor een persconferentie, die voor volgende week dinsdag of woensdag gepland staat en waarin ik bekend zal maken welke ruiter op Totilas zal gaan rijden. Ik heb gehoord van de mogelijke nationaliteitswissel die Gal er voor over zou hebben om Totilas weer te mogen gaan rijden, maar dat acht ik onmogelijk. Om de Duitse nationaliteit aan te kunnen nemen moet je minimaal tien jaar in Duitsland hebben gewoond of met een partner in het huwelijk treden die over de Duitse nationaliteit beschikt", aldus Schockemöhle.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Edward Gal met Totilas door: www.melissen.net