Gemeente Westervoort

Voorlopig tv- en radioadvies programmaraad aan UPC

De programmaraad heeft een voorlopig advies gegeven over de te ontvangen televisiezenders en radiozenders in Westervoort en omliggende gemeenten voor de periode van juli 2011 tot juli 2012. U kunt tot 9 januari 2011 reageren op het advies.

De belangrijkste taak van de Programmaraad is aan de kabelexploitant adviseren welke zenders hij ten minste dient door te geven naar alle kabelabonnees. Die geadviseerde zenders vormen het wettelijk basispakket.

Advies televisie
De meeste zenders komen terug in het nieuwe advies. Er is één nieuwe zender in op-genomen: BravaNL die voornamelijk concerten met klassieke muziek, opera's en ballet uitzendt. De programma's worden niet onderbroken door commercials. Deze zender was al eerder geadviseerd maar technische problemen bij UPC maakten doorgifte on-mogelijk. Om deze reden was Arte in het advies voor Arnhem/Nijmegen opgenomen. Deze zender moet nu plaats maken voor BravaNL. Of de zender in het analoge basis-pakket blijft is een zaak van UPC. Hij wordt wel doorgegeven in het digitale pakket.

Advies radio
Ten opzichte van het pakket dat nu op de kabel zit verandert er niets. Er hebben zich in de afgelopen periode geen zenders aangediend die in het advies opgenomen willen worden.

U kunt reageren op het advies
Het advies heeft een voorlopige status. U kunt tot 9 januari 2011 reageren op het advies. Dit kan schriftelijk: stuur dan een brief naar Programmaraad Gelderland Zuid, Broekkant 86, 6581 AH Malden. Of stuur een e-mail, naar info@programmaraadgelderlandzuid.nl. Mede aan de hand van de reacties zal de programmaraad op 27 januari 2011 het definitieve advies voor UPC vaststellen.

Het gehele advies staat op de website van de programmaraad: www.programmaraadgelderlandzuid.nl.

Het advies geldt voor het hele werkgebied van de programmaraad: Arnhem, Nijmegen, Duiven, Westervoort, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen, Buren, Druten, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Overbetuwe, Zaltbommel, Beuningen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Wijchen, Lingewaal, Nederbetuwe en Tiel.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl