Politie Gelderland-Zuid

Kordaat optreden van personeel

Nijmegen, 23-11-2010 o De politie heeft maandag, aan het einde van de middag een 41-jarige man en een 30-jarige vrouw, beiden uit Nijmegen, op de Muntweg aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal.

Op het politiebureau aan de Muntweg kwam een telefoontje binnen van een medewerker van de bibliotheek, die naast het bureau is gehuisvest. Er zouden een man en een vrouw een laptop hebben gestolen. De man zou nog in de buurt rondlopen en personeel van de bibliotheek bedreigen. Agenten gingen meteen naar de bibliotheek toe en troffen de bewuste man voor de bibliotheek aan.

De verdachte werd staande gehouden. In de bibliotheek werd het verhaal aangehoord. Daar bleek dat de bewuste man samen met een vrouw een laptop hadden weggenomen. Personeel van de bibliotheek liep achter het stel aan en vroeg de laptop terug, maar waarschuwde ook meteen de politie. De vrouw ging er vandoor maar de man bleef rondhangen voor de bibliotheek. Na zijn aanhouding werd bekend dat hij met zijn vrouw de diefstal had gepleegd.

Een agent belde naar de verdachte vrouw en vertelde haar, dat haar man op het bureau zat. Haar werd verzocht ook naar het bureau te komen. Enkele minuten later meldde zij zich op het politiebureau. Zij werd aangehouden. De laptop kon even later in hun woning worden opgehaald. Beiden zijn ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. (14)

Laatst gewijzigd 23-11-2010 11:05 | © Regio Gelderland-Zuid |