Politie Hollands Midden

Leiden - Henneptoppen in schuur aangetroffen

Leiden, 23-11-2010 o De politie heeft maandagmiddag 22 november drie zakken met henneptoppen aangetroffen in een schuur aan de Lammenschansweg.

De politie had informatie binnengekregen over de vermoedelijke aanwezigheid van hennep op die locatie en heeft een onderzoek ingesteld. Naast de henneptoppen, zon 31 kilo, werden ook goederen aangetroffen die gebruikt worden bij het kweken van hennepplanten. De toppen en de goederen zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. Op zolder zijn sporen van een hennepkwekerij gevonden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de hennep. De geschatte straatwaarde van de henneptoppen is 115.000 euro.

Meld vermoedens van hennepkwekerijen Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.