Persberichten

België maakt kennis met Elektrotechniek beurs Publicatiedatum: 23-11-2010

De Belgische elektrotechnieksector heeft kennis gemaakt met de nieuwe vakbeurs, Elektrotechniek België. De beurs werd gehouden in het Brusselse Tour & Taxis van 17 november tot en met 19 november 2010. In totaal verwelkomden 80 exposanten elektrotechniek installateurs, industrie, handel en adviesbureaus. "Doel van de beurs was om bezoekers met het concept kennis te laten maken en waardevolle ontmoetingen te creëren tussen deze bezoeker en exposant. We hebben het gevoel dat we een evenement hebben neergezet waar we de volgende keer op door kunnen bouwen", aldus Koen Erards, projectmanager van Elektrotechniek België.


Volgende editie wordt de beurs volledig georganiseerd door het samenwerkingsverband BeFAIR MEDIA van de Nederlandse beursorganisator VNU Exhbitions en het Belgische FISA . Geert Maes, Algemeen Directeur van FISA en Managing Director van BeFAIR MEDIA: "In deze economische nog ietwat onzekere tijden is een beurs neergezet waar duidelijk groeipotentieel in zit. We zijn blij met Elektrotechnieks eerste kennismaking met de Belgische markt. We hebben veel nieuwsgierige mensen mogen verwelkomen met daarbij 55% met beslissingsinspraak en 19% op adviesniveau. Het is nu zaak om verder te bouwen op de fundamenten van deze eerste editie. We weten waar de sterke punten en kansen liggen. Het is een uniek evenement waar niet alleen de elektrotechniekbranche profijt van heeft, maar de gehele Belgische industrie."

Inhoudelijke bijdrage
Naast de 80 exposanten was op Elektrotechniek België een uitgebreid inhoudelijk programma te vinden. Het thema van de beurs, Energy & Efficiency, werd door diverse sprekers overgebracht. Peter Lernout van Lernout Engineering BVBA: "Het interessante seminarieprogramma was, naast de beurs zelf, voor mij de aanleiding om Elektrotechniek België te bezoeken. Vooral op het gebied van noviteiten en algemene informatie op het gebied van AutoCAD en testsystemen heb ik veel geleerd. Al met al vond ik het een interessante beurs."

'Stijgende lijn van kwaliteit bezoekers'
Toon van den Bergh is Sales Manager bij DRAKA Belgium N.V.-SA vond de kwaliteit van de bezoekers hoog. ""We zagen een stijgende lijn in de kwaliteit van de bezoekers van Elektrotechniek België naar mate de beurs vordert. We hopen dan ook dat de beurs wordt voortgezet. Het is namelijk een belangrijk initiatief voor de Belgische elektrotechniekbranche." Derek McMillan van OSRAM BENELUX BV stond op Elektrotechniek België, omdat hij goede ervaringen heeft met de Nederlandse variant: "Het succes dat wij altijd hebben op Elektrotechniek Nederland schept vertrouwen. Daarom doen wij ook mee aan de Belgische editie en tot nu toe met succes. In twee dagen wilden wij 200 leads hebben en dat zijn er uiteindelijk 220 geworden.

'Prettig vertoeven'
Bezoeker Yves Wouters van Performance in Lighting BV vond het prettig vertoeven op Elektrotechniek België. "Dit kwam mede door de professionele en ruime opzet van de beurs." David van Genechten van Genechten Technieken BVBA is vaste bezoeker van de Nederlandse variant van Elektrotechniek. "Door de brede opzet van de beurs was ik in staat om veel dingen goed te bekijken. De exposanten spraken mij dan ook veelvuldig aan en waren alles behalve passief. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt het voor mij een kwalitatief hoogstaande beurs."

Over Elektrotechniek België
Van 17 tot en met 19 november was Elektrotechniek België voor de eerste maal in Tour & taxis Brussel. De nieuwe vakbeurs, die in navolging van de succesvolle Nelderlandse Elektrovakbeurs Elektrotechniek georganiseerd werd, richtte zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Exposanten presenteerden de nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen en domotica. Naast het expositieprogramma was er een uitgebreid seminarieprogramma. Het beursthema was Energy & Efficiency.

Elektrotechniek België 2012 is van 14 tot en met 16 november 2012. Voor meer informatie www.elektrotechniekbelgie.be

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor redactie,