Gemeente Beek


Koninklijke Onderscheiding voor Wiel Magermans

Wiel Magermans uit Beek heeft op zaterdag 20 november jl. een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Cremers van de gemeente Beek. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn inbreng en deskundigheid zijn van grote waarde voor het Limburgse bedrijfsleven. Tevens wordt hij voor zijn bijzondere bestuurlijke activiteiten en enorme inzet in Beek zeer gerespecteerd binnen de Beekse gemeenschap.

Koninklijke Onderscheiding voor Wiel Magermans
Foto: Jean Hamers.

De heer Magermans (58) is bijzonder bestuurlijk actief binnen Transport en Logistiek Nederland (TLN). Hij heeft veel tijd gestoken in alle bestuurlijke niveaus van de vereniging TLN en behoort daarmee tot een van de âtrekkersâ van de vereniging. Door zijn bijzondere inzet, bestuurlijke capaciteiten en inspanningen is de heer Magermans van onschatbare waarde voor de gehele transportsector in Nederland.

Daarnaast is de heer Magermans bijzonder actief voor het bedrijfsleven in Limburg. Hij is bestuurslid en plaatsvervangend voorzitter van de Kamer van Koophandel regio Limburg. Daarnaast was hij tot 2005 lid van de commissie Duurzaam ondernemen, van de commissie Kennisinfrastructuur & Arbeidsmarkt en hij was voorzitter van de vertrouwenscommissie. Hij is mede verantwoordelijk geweest voor de voorbereiding en fusie van de regio Zuid-Limburg met de regio Noord-Limburg. Hij is actief betrokken bij het behartigen van Limburgse belangen en het stimuleren van economische ontwikkeling in Limburg.

Ook spant de heer Magermans zich enorm in voor de Beekse samenleving. Zo is hij mede-oprichter, stimulator en penningmeester van de stichting Elsmuseum te Beek, actief lid van het kerkelijk comité St Martinuskerk te Beek en mede-oprichter en bestuurslid van de regionale stichting Wielerpromotie Beek.

De heer Magermans ontving de onderscheiding tijdens het jaarcongres van Transport en logistiek Nederland in het Mediapark in Hilversum. Â