Gemeente Lingewaard


Handhaving blauwe zone in Bemmel

De parkeerdruk in het Centrum van Bemmel is toegenomen, omdat het MGZ-gebouw dat aan de Markt in Bemmel stond afgebroken is.

Er is verzoek aan de gemeente ingediend om strenger handhavend op te treden in het centrum. Om de overlast voor het winkelend publiek en de winkeliers zoveel mogelijk te beperken is het noodzakelijk om de resterende parkeerplaatsen te benutten voor de doelgroep waarvoor ze bestemd zijn, het `winkelend publiek`. Werknemers van winkels en bedrijven zullen zoveel mogelijk buiten de blauwe zone moeten parkeren.

Let op de blauwe streep!
Zodra u het gebied binnenrijdt, ziet u borden waarop de blauwe zone staat aangegeven. Alle parkeervakken binnen deze zone zijn voorzien van een blauwe lijn. Let daarop als u parkeert in het centrum van Bemmel. Let op de borden, hierop is aangegeven hoe lang u mag parkeren binnen de blauwe zone.

Wat kost de blauwe zone?
Parkeren in de blauwe zone kost geen geld. Natuurlijk moet uw auto wel binnen de vakken staan, met gebruik van een parkeerschijf en dient uw auto binnen twee uur weer weg te zijn. Als dat niet het geval is, riskeert u een bekeuring van 60,-.

De gemeentelijke opsporingsambtenaren controleren regelmatig de naleving van de parkeerschijfzones in Bemmel en zullen dit aanscherpen. Er wordt een dringend verzoek ingediend om vooral op zaterdag te handhaven.

(Geplaatst: 23 november 2010)