Gemeente Bergen op Zoom


TOPweek voor wethouder Ad Coppens

Onderwijswethouder Ad Coppens bezocht vorige week de TOPweek die georganiseerd werd bij de Techniekboulevard aan de Nobellaan. Meer dan 500 leerlingen uit het voorgezet onderwijs uit de gehele regio kregen op de schoolboulevard workshops aangeboden.

Doel was om jonge mensen op een aantrekkelijke manier vertrouwd te laten worden met de mogelijkheden van techniek als opleiding en als beroep. TOP staat voor Technisch Oriëntatie Programma. De Stichting Promotie Techniek die het allemaal mogelijk maakte stelt zich ten doel jonge mensen eerder en zo aantrekkelijk mogelijk in aanraking te brengen met de eindeloze mogelijkheden van techniek.

Wethouder Ad Coppens maakte een rondje langs de verschillende workshops en was aangenaam verrast over het enthousiasme waarmee de leerlingen de praktijklessen volgden. "Ik vind het een goede zaak dat dit soort weken worden gehouden. Er dreigt een tekort aan goed opgeleide professionals. Je moet jongeren dan ook al vroeg enthousiast zien te krijgen voor het praktijkgerichte onderwijs", aldus wethouder Coppens.