Focwa

Douwe Bekius stopt als voorzitter FOCWA Specialisten

PERSBERICHT, Sassenheim, 23 november 2010

Wel verkiesbaar als voorzitter vakgroep FOCWA Autoruitherstel

Douwe Bekius (49 jaar) maakt tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging FOCWA Specialisten bekend dat hij na bijna zes jaar afzwaait als voorzitter per 1 januari 2011. Onder zijn voorzitterschap werd de sectie Aanverwante Bedrijven omgevormd tot de zelfstandige vereniging FOCWA Specialisten. Bekius, Algemeen directeur van Carglass, stelt zich wel verkiesbaar als voorzitter van de vakgroep FOCWA Autoruitherstel.

Van Aanverwante bedrijven naar Specialisten

Voorheen werden de leden van FOCWA Specialisten nog aangemerkt als Aanverwante Bedrijven, terwijl deze bedrijven juist van grote betekenis zijn voor de auto-industrie. Door de verzelfstandiging hebben de verschillende besturen meer vrijheid gekregen en worden knopen sneller doorgehakt. Tot de belangrijkste wapenfeiten uit de afgelopen jaren mogen ook de verbeterde verstandhouding tussen de leden en verzekeringsmaatschappijen, het opstellen van de Regeling Erkend leverancier, de Gedragscode en de Klachtenprocedure en tot slot de nauwere samenwerking met de Arbeidsinspectie gerekend worden.

Douwe Bekius: Nu de ombouw van Aanverwante Bedrijven naar FOCWA Specialisten een feit is, is het na zes jaar tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe voorzitter. Ik ben bijzonder trots op het resultaat, de specialisten uit de auto-industrie komen bij de nieuwe branchevereniging uitstekend tot hun recht.

De verkiezingen vinden plaats op 23 november tijdens de Algemene Ledenvergadering in het Louwman Automuseum in Den Haag.

Profiel FOCWA Specialisten

FOCWA Specialisten is de branchevereniging voor 725 bedrijven uit de sectoren Motorfietsschade, Caravan- & Camperschade, Autobekleedbedrijven, Autorestauratiebedrijven en Autoruitherstel. Samen met de zusterverenigingen Schadeherstel en Carrosseriebouw vormt FOCWA Specialisten de Federatie FOCWA, die 2.200 leden telt.

Profiel Carglass®
Carglass® is onderdeel van Belron, wereldwijd het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf voor voertuigen. In ons land is Carglass® marktleider met circa 500.000 autoruitreparaties en vervangingen per jaar. Carglass® richt zich vooral op het gemak van de klant en het beperken van de schadelast door tijdige en hoogwaardige reparatie en vervanging met levenslange garantie. In Nederland heeft Carglass® 55 Service Centers en 220 mobiele service units voor het repareren of vervangen van autoruiten. In geval van nood worden automobilisten ook buiten kantooruren op afspraak geholpen.

0-0-0-0

Meer informatie:
FOCWA
Leo Smid, Secretaris FOCWA Specialisten
Telefoonnummer: 0252-265 237
>