Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Staatssecretaris maakt kennis met KNMI
23 november 2010 - Staatssecretaris Joop Atsma heeft gistermiddag een bezoek gebracht aan het KNMI in De Bilt. Het was zijn eerste kennismaking met het KNMI waar hij sinds zijn aanstelling als staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor verantwoordelijk is.
Staatssecretaris Joop Atsma bezoekt de weerkamer van het KNMI. Foto Ed van Rijswijk
Staatssecretaris Joop Atsma bezoekt de weerkamer van het KNMI. De staatssecretaris heeft de directie, meteorologen en onderzoekers van het KNMI ontmoet en de weerkamer bezocht. Tijdens zijn ontmoeting met KNMI-ers vertelde Atsma dat hij als Kamerlid al meer dan gemiddeld geïnteresseerd was in meteorologie. Als Friese boerenzoon is de CDA-er met de invloeden van het weer opgegroeid en uiteraard met de Elfstedentocht. Voor het ijsgroeimodel toonde Atsma dan ook veel belangstelling.

Ondanks zijn bovengemiddelde weerkennis gaf de staatssecretaris aan dat hij erop vertrouwde dat hij inhoudelijk op de KNMI-ers kan steunen. Atsma onderstreepte het publieke belang van de taken van het KNMI. Daarnaast uitte hij zijn tevredenheid over de regionalisering van het Weeralarm. Maar hij wil ook voor zichzelf de taken van het KNMI meer inzichtelijk krijgen want hij constateerde na dit eerste bezoek dat onderschat wordt wat het KNMI allemaal meer doet dan alleen het zorgen voor een weerbericht.

Eerste uitgave: 23-11-10