Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.00 uur

Utrecht, 23-11-2010

Verdachte oplichting met bruidsmode aangehouden

ZEIST-NIEUWEGEIN-AMERSFOORT De politie heeft op maandag 22 november een 25-jarige vrouw uit Zeist aangehouden op verdenking van oplichting. De vrouw bood via internet het maken van bruidsmode tegen bodemprijzen aan. Slachtoffers konden bij de vrouw thuis opmeten en vervolgens op basis van een voorbeeld de gewenste jurk bestellen. De slachtoffers deden vervolgens een aanbetaling. Zij verklaarden dat uiteindelijk de jurk niet werd geleverd. De aanbetaling is in veel gevallen niet terug betaald.

De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de vrouw en haar handelwijze. Inmiddels heeft de politie 25 aangiften van gedupeerde vrouwen vanuit heel Nederland ontvangen. Zij zouden vanaf de periode juli 2009 tot medio 2010 het slachtoffer zijn geworden van oplichting. De vrouw voerde haar praktijken tot voor kort vanuit haar woning in Amersfoort uit en daarvoor in Nieuwegein. Ze is nu woonachtig in Zeist.

De verdachte zit in voorarrest in verband met verhoor en nader onderzoek.

Hennepkwekerijen aangetroffen

AMERSFOORT - Maandagochtend werden op de Kryptonweg twee hennepkwekerijen aangetroffen.

Rond 09.15 uur kwam er een melding binnen dat bij een pand aan de Kryptonweg een vreemde geur waarneembaar was. Mogelijk was er ook sprake van brand, daarom heeft de brandweer de deur geopend waarbij bleek dat er kortsluiting was ontstaan in de meterkast. Bij het onderzoek in het pand troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Bij het buurtonderzoek kwam informatie naar voren dat ook bij een ander pand in de straat een hennepkwekerij zou zijn, ook dit bleek te kloppen. Er werden zon 400 planten aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte in de zaak, een 30-jarige man uit Putten, is nog voortvluchtig.

Getuigenoproep; beroving

AMERSFOORT Maandagmiddag werd een vrouw beroofd toen zij haar hond uitliet.

Rond 17.30 uur liet een 20-jarige vrouw uit Amersfoort haar hond uit, al bellend liep zij over de Enk. Vanuit tegenovergestelde richting zag zij een scooter aan komen met twee opzittende, deze passeerden haar. Even later kwamen zij terug achter haar aan gereden, de bijrijder pakte haar telefoon af en het tweetal ging er op de scooter snel vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over het tweetal op de scooter, met informatie kunt u contact opnemen met de politie district Eemland zuid via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.