Gemeente Breda

Parkeerplaatsen voor touringcars aan Nassausingel

Om het bezoek aan de Bredase binnenstad te bevorderen is besloten om aan de Nassausingel twee parkeerplaatsen voor touringcars aan te leggen.

Deze komen te liggen naast het Breda Bowling & Partycentrum, waar voorheen vier autoparkeerplaatsen lagen. Daarmee zijn er weer officiële busparkeerplaatsen in het Bredase centrum. Er wordt nog bezien of twee van dergelijke parkeerplaatsen voldoende zijn.

Wethouder Willems: âDoor de aanleg van deze parkeerplaatsen voor bussen willen we stimuleren dat nog meer mensen een bezoek brengen aan onze historische binnenstad, die ook bekend staat als de âBeste binnenstad 2009-2011â. Dat is goed voor de stad, want bezoekers leveren een bijdrage aan de Bredase economie. En dat ze per touringcar hier komen is alleen maar goed voor de leefbaarheid van onze stad.â

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2004 is het binnen de bebouwde kom van Breda niet toegestaan grote voertuigen te parkeren, met uitzondering van een aantal aangewezen locaties. Geen van die locaties lag in de binnenstad. Voor de plek naast de bowling aan de Nassausingel wordt nu een uitzondering gemaakt. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid om het wegvallen van vier autoparkeerplaatsen te compenseren: het parkeerterrein Chasséveld, parkeergarage Het Turfschip en de Chasséparking. De touringcars kunnen nu al terecht op de twee parkeerplaatsen, die na de winterperiode nog wat beter worden ingericht.

Met de aanleg van deze busparkeerplaatsen wordt gevolg gegeven aan een verzoek dat vanuit de Bredase gemeenteraad in juni dit jaar gedaan is.

Breda, 23 november 2010