Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 23 november

Hoorn, 23-11-2010 o 14.00 uur

Poging plofkraak pinautomaat

Wervershoof, dinsdag 23 november

Dinsdagochtend is een plofkraak bij een pinautomaat aan het Raadhuisplein mislukt. Een getuige, die vlakbij aan het werk was, hoorde omstreeks 02.40 uur een harde knal en ging buiten kijken. Hij zag ter hoogte van de pinautomaat een brand en een auto die probeerde de gevel van de bank te rammen. De man waarschuwde zijn collega en rende naar buiten om zijn auto die vlakbij de pinautomaat geparkeerd stond weg te halen. Hij zag een scooter wegrijden en belde ondertussen ook de politie. De daders probeerden voor hun vlucht de auto waarmee zij de bankgevel ramden in brand te steken. Dit mislukte echter. Het voertuig bleek maandagochtend gestolen te zijn uit Hoogwoud. De daders maakten geen geld buit.

De politie is voorhaar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Raadhuisplein dinsdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 088-7000.

Auto tegen boom

Wieringerwerf, dinsdag 23 november

Een 32-jarige automobilist uit Harlingen raakte dinsdagochtend rond 08.35 uur gewond toen hij met zijn auto tegen een boom reed. De man verloor de macht over het stuur en kwam met zijn voertuig tegen een boom tot stilstand. Hij wist zelf uit het voertuig te komen maar kwam met zijn been onder de auto bekneld te zitten. De brandweer moest het voertuig verplaatsen om hem te bevrijden. De 32-jarige man werd met been- en vermoedelijk ribletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding voor bedreiging

Alkmaar, maandag 22 november

Een 24-jarige Roemeen is maandagmiddag rond 15.50 uur aangehouden op de van Ostadelaan. Een 19-jarige Alkmaarder liep eerder die dag naar een supermarkt in de Mare. Er stond een man voor de winkel die hem om een sigaret vroeg. Deze had de Alkmaarder niet. Toen deze weer naar buiten kwam vroeg de Roemeense man weer om een sigaret. Toen de 19-jarige man antwoordde dat hij deze nog steeds niet had, meldde de man dat de Alkmaarder weg moest wezen.

Omstreeks 15.30 uur liep de 19-jarige man in het winkelcentrum op de van Ostadelaan. Hij zag dezelfde man nu daar voor de supermarkt staan. Deze maakt een sissend geluid naar hem. De Alkmaarder liep naar hem toe en vroeg aan de man wat hij wilde. Hierop haalde de man een zakmes tevoorschijn en dreigde hiermee. De 19-jarige man begon te schreeuwen, waarop de man wegliep. De politie werd gebeld. Deze hield de Roemeense man, die net in de bus was gestapt, aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed van drugs

Wervershoof, dinsdag 23 november

Een 18-jarige man uit Medemblik is dinsdagochtend rond 00.30 uur aangehouden op de Zeeweg. De man was op een parkeerterrein tegen drie autos en stond toen de politie arriveerde met een rokende motorkap op het terrein. De autos waar de man tegenaan was gereden waren flink beschadigd. Aangezien de ogen van de man nogal vreemd stonden, vroeg één van de agenten hem of hij iets gebruikt had. De man gaf aan cocaïne gebruikt te hebben. Hij werd aangehouden voor het in gevaar brengen van het overig verkeer. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Poging van diefstal van brommer

Heerhugowaard, maandag 22 november

Een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard en een 15-jarige jongen uit Castricum zijn maandagavond rond 22.20 uur aangehouden op de Van Bruggenlaan. De politie kreeg melding dat er twee jongens met een brommer liepen te sjouwen op de Martin Luther Kingstraat. Twee jongens, die voldeden aan het signalement, fietsten aan de verkeerde kant van de weg de politieauto voorbij die naar de melding toe ging. De jongens fietsten een woonwijk in. De agenten werden aangesproken door een buurtbewoner die vertelde dat de jongens de van Bruggenlaan in waren gegaan. Daar werd de fiets van de twee aangetroffen. Vanachter een geparkeerde auto zag één van de agenten voeten vandaan komen. De jongens bleken zich achter het voertuig schuil te houden. Zij werden aangehouden. Zij verklaarden inderdaad een stukje met een brommer te hebben gelopen, maar deze hierna weer weg te hebben gezet. De brommer werd aangetroffen op de Martin Luther Kingstraat. De kap van het voertuig mistte, waardoor de bedrading bloot lag.

Gebroken pols door aanrijding

Egmond aan den Hoef, maandag 23 november

Een 17-jarige bromfietser uit Heemskerk liep maandagmiddag rond 16.45 uur een gebroken pols op na een aanrijding op de Rinnegommerlaan. Een 57-jarige automobiliste uit Heiloo wilde vanaf de Herenweg rechts afslaan deze weg op. Zij zag hierbij de voor haar van voren komende bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd met vermoedelijk een gebroken pols.