Gemeente Lopik

Vrijwilligers Nachtwacht gezocht

In mei 2006 is in de gemeente Lopik het project Nachtwacht van start gegaan. De Nachtwacht staat voor het vrijwillig toezicht houden door bewoners in hun eigen buurt, in samenwerking met gemeente, politie en horeca met als doel het verhogen van de veiligheid en het voorkomen van vernieling en vervuiling. Dit tot tevredenheid van alle betrokkenen. Ongeveer 30 buurtbewoners hebben zelf het initiatief genomen en zich georganiseerd om op zaterdagnacht van 01.00 tot 04.00 uur te surveilleren in de eigen buurt. Dit gebeurt zowel te voet als per mountainbike. Er is ook een `briefingsruimte' (keet) ingericht als verzamelplek voor de Nachtwachters.

De Nachtwacht is op zoek naar nieuwe vrijwilligers Wilt u samen met uw buurtgenoten bijdragen aan een veiligere buurt, dan kunt u zich melden bij de coördinator: mevrouw R. Broekhuizen, Rolafweg Noord 24, Lopik, tel. (0348) 55 23 43. Met name vrouwen zijn van harte welkom.

Vragen?
Voor nadere informatie over het project Nachtwacht kunt u contact opnemen met mevrouw T. Visser, beleidsmedewerker Integrale Veiligheid, telefoon: (0348) 55 98 83, bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag.