Erasmus Universiteit Rotterdam

Sectie Criminologie ontvangt twee subsidies van Stichting Politie en Wetenschap

De sectie Criminologie van de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft twee subsidies van de Stichting Politie en Wetenschap ontvangen. Hiermee gaat zowel een onderzoek naar slachtofferschap van politieagenten als een onderzoek naar de opsporingseffectiviteit van programma's als 'Opsporing Verzocht' van start.

Tamar Fischer en Barbara Zwirs onderzoeken in het project De rol van sociale-informatieverwerking bij de inperking van frequentie en ernst van slachtofferschap onder politieagenten hoe politieagenten tegen wie geweld of agressie is gebruikt dit verwerken. De inzichten die uit dit onderzoek naar voren komen, kunnen uiteindelijk gebruikt worden om agressie tegen politie te verminderen, maar kunnen ook van nut zijn bij de begeleiding van agenten die (ernstig) slachtoffer zijn geworden in hun functie-uitoefening.

Judith van Erp gaat samen met econoom prof.dr. Dinand Webbink het onderzoek Gezocht, maar ook gevonden? uitvoeren. Zij gaan bekijken hoe landelijke en regionale opsporingsprogramma's op televisie, zoals 'Opsporing Verzocht', 'Team West' of 'Bureau Hengeveld', bijdragen aan de oplossing van delicten, in vergelijking met delicten die niet op televisie zijn getoond.