Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 23-11-2010

Samenwerking politiekorpsen levert 3 vermoedelijke auto-inbrekers op

GORINCHEM / SLEEUWIJK: Agenten van het politiekorps Zuid Holland Zuid hebben vannacht omstreeks 04.30 uur op rijksweg A-15 op verzoek van de politieregio Midden en West Brabant een auto aan de kant gezet en de drie inzittenden, twee mannen van 17 en 20 jaar uit Utrecht en een 21-jarige man uit Nieuwegein op de verdenking van auto-inbraken en / of heling aangehouden. In de auto werden vier navigatiesystemen
aangetroffen. De Brabantse politie vermoedt dat het trio vannacht diverse auto-inbraken in het gebied rond Geertruidenberg en Altena gepleegd heeft.

Agenten zagen vannacht rond 02.20 uur op de Transvaal in Sleeuwijk twee personenauto's met hoge snelheid rijden. Ze besloten zich op een van deze auto's, een donkere VW Golf te richten. Er ontstond een achtervolging, waarbij de Golf zeer hoge snelheden bereikte en op de gehele Provincialeweg Noord geen licht voerde. Uiteindelijk raakten de dienders deze auto kwijt. De bijzonderheden over de auto werden via de Meldkamer doorgegeven aan de collega's van Zuid Holland Zuid. Dankzij vasthoudend en alert surveilleren werd de auto twee uur later op de Merwedebrug door hen bij Gorinchem gesignaleerd en konden de
inzittenden alsnog worden aangehouden. In de auto lagen
inbrekerswerktuigen en vier navigatiesystemen .. Inmiddels zijn er al twee meldingen binnen uit Hank en Geertruidenberg waar vannacht is ingebroken in auto's en waar dergelijke systemen gestolen zijn. De politie roept andere eventueel gedupeerde autobezitters op om snel via internet aangifte te doen of om contact op te nemen via 0900-8844.

Auto in brand in Oosterhout

OOSTERHOUT: Vannacht is rond 05.00 uur brand ontstaan in een auto die geparkeerd stond aan de Kromsteven (nabij de Wilhelminalaan).

De autobrand werd gemeld door een voorbijganger die op weg naar huis was. De auto, en Infiniti Fx35, brandde aan de binnenkant. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er wordt rekening gehouden met kortsluiting, maar ook brandstichting kon vannacht niet worden uitgesloten.

Vader en zoon (22) komen met elkaar in aanrijding

NIEUWENDIJK: Maandagavond heeft op de Zandsteeg omstreeks 22.20 uur een verkeersongeval plaats gevonden. Een 22-jarige man uit Sleeuwijk kwam op de kruising in aanrijding met een auto bestuurd door zijn vader. De zoon heeft aan zijn vader, die voor hem van rechts kwam, kennelijk geen voorrang verleend. Brandweerlieden hebben het dak van de auto van de 22-jarige bestuurder geknipt. Hierna is hij met een ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Dronken man ramt auto op parkeerplaats hotel

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Een dronken 31-jarige Ossenaar is vannacht omstreeks 04.50 uur aangehouden op
de Van Salm-Salmstraat te Loon op Zand omdat hij kort daarvoor met zijn auto op de parkeerplaats van het hotel aan de Horst opzettelijk tegen een geparkeerde een auto was gereden.

Beveiligingsmedewerkers van het hotel hadden de verdachte opgemerkt omdat hij zich op de parkeerplaats bevond terwijl hij daar geen gast was. Hij was agressief en leek onder invloed te zijn. Plotseling stapte hij in zijn auto en reed daarna kennelijk opzettelijk tegen een geparkeerde auto van het hotel aan.

Hij reed weg over de Midden Brabantweg in de richting Tilburg. De politie statte samen met de beveiligingsmedewerkers een zoek actie in de omgeving. Hij werd door de bewakers aangetroffen in Loon op Zand, waarna zij de politie informeerden en de man kon worden aangehouden. Hij bleek stevig onder invloed van alcohol en vermoedelijk ook harddrugs te zijn en bovendien geen rijbewijs te hebben. Een arts heeft een bloedproef afgenomen

Melding verdachte situatie leidt tot drugsvondst en drie arrestaties

GILZE: De politie heeft maandagmiddag omstreeks 15.50 uur na een tip in twee auto's en in een chalet in het buitengebied een partij soft drugs aangetroffen. Het gaat om circa 2½ kilo hasj en zak henneptoppen. Er werden drie mannen aangehouden. Een 54-jarige man uit Broek in Waterland, een 41-jarige Roosendaler en een 27-jarige man uit
Prinsenbeek

De politie ging naar het adres, in het buitengebied van Gilze, na een melding van een verdachte situatie. Ter plaatsen troffen de agenten voor een chalet drie auto's aan. De dienders roken ter plekke bij de kofferbak van een van de auto's een sterke hennepgeur. Na overleg met de officier van justitie werd besloten deze auto te doorzoeken. Daarbij werd een halve vuilniszak met gedroogde henneptoppen en tien plakken hasj aangetroffen. Ook vonden de dienders een tas met enkele duizenden euro's aan contant geld. Hierna werden ook de twee andere auto's doorzocht. Daarbij werd nog meer hasj aangetroffen. In het chalet bevonden zich drie mannen,waarvan de politie vermoedt dat zij met de auto's die buiten stonden, gekomen waren. Tijdens een zoekactie in het huisje werd ook hasj aangetroffen. Verder is er met een drugshond van de politie Rotterdam gezocht op het terrein De drie mannen zijn aangehouden en door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Volvo gestolen bij woninginbraak

OOSTERHOUT: Vanmorgen hebben de bewoners van een huis aan het Wiardi Beckmanhof ontdekt dat er bij hen was ingebroken. De inbrekers hebben de sleutels van de auto, een Volvo, met het kenteken 06NNJ1 gevonden en deze gestolen. Ze waren binnen gekomen door gaatjes te boren waarna een raam aan de voorzijde geopend kon worden.

Gisteravond werd ook een inbraak ontdekt in een woningen aan de Hooidonk. De inbrekers hadden een draairaam geforceerd. Er is onder meer een laptop gestolen. Bij een woning aan de Provincialeweg in Oosteind bleef het bij een poging. Middels de Bulgaarse methode was geprobeerd de keukendeur open te breken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-11-2010 13:53 | © Regio Midden en West Brabant |