Twynstra Gudde


Hans Vermaak wint ROA prijs

"Een voortreffelijke analyse, van een vooraanstaand vakgenoot." Met deze woorden is het boek `Plezier beleven aan taaie vraagstukken' geschreven door Hans Vermaak, partner bij Twynstra Gudde, op donderdag 18 november uitgeroepen tot het beste vakboek van 2009 geschreven door een Vlaamse of Nederlandse auteur.

De ROA-prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs. De jury, bestaande uit Rolien van Dijk, Erna Scholtes, Arienne van Staveren, Harry ter Braak en voorzitter Paul Wouters geeft aan "dat er aan het boek niet te ontkomen was. Het boek schoolt ons bij in het hart van het vak, we zullen er nog jaren profijt van hebben."

`Plezier beleven aan taaie vraagstukken' geeft antwoord op de vraag waarom vertrouwd veranderrepertoire tekortschiet bij taaie vraagstukken (`wicked problems') en welk veranderrepertoire wel werkt en waarom dat zo is. Het is een boek voor veranderaars die hun tanden in wat complexere opgaven (willen) zetten, ongeacht of dat managers, adviseurs, projectleiders of medewerkers zijn. Het geeft hen inspiratie om effectiever aan de slag te gaan en inzichten die ze kunnen gebruiken om hun omgeving mee te krijgen. `Plezier beleven aan taaie vraagstukken' is ook geschreven voor mensen die organisatievernieuwing bestuderen. Het geeft ideeën hoe je onderzoek kan combineren met verander-werk.

In het boek worden de belangrijkste inzichten stap voor stap uiteengezet, rijkelijk geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Het biedt uitstapjes naar theorieën en door allerlei registers, kaders en duimpjes is het geschikt gemaakt als naslagwerk. De prijsuitreiking vond plaats op het bekende schip SS De Rotterdam tijdens de Nacht van het Advies. Dit naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de ROA.

Contact

Twynstra Gudde
Tel: 033 4677777