Elsevier Gezondheidszorg lanceert boek 'Eerst hulp bij samenwerken'

23/11/2010 14:13

Reed Business

Vandaag lanceert Elsevier Gezondheidszorg in samenwerking met Twynstra Gudde het modellenboek 'Eerste hulp bij samenwerken'. De kern van het boek is een overzicht van de 40 beste samenwerkingsmodellen voor het realiseren van succesvolle samenwerkingsverbanden.

Het boek is bedoeld voor bestuurders en managers die samenwerkingsverbanden moeten opzetten en aansturen, voor adviseurs die samenwerkingsvraagstukken begeleiden en voor studenten die zich willen oriënteren op dit vakgebied.

De eindredactie van het boek is in handen van Robin Bremekamp, adviseur bij Twynstra Gudde op het gebied van complexe samenwerkingsvraagstukken: "Met dit modellenboek willen we op een heel praktische manier partijen helpen succesvol samen te werken. Wij hopen dat dit boek leidt tot bewustwording van de specifieke aspecten en dynamiek van samenwerken. Alle modellen hebben zich bewezen in de praktijk bij samenwerkingsvraagstukken in het publieke en private domein. Van de aanleg van een nieuwe snelweg tot strategische keuzes van een bedrijf in tijden van crisis."

De modellen zijn niet alleen chronologisch gerangschikt, maar ook op basis van de tien meest gestelde praktijkvragen over samenwerkingsverbanden van opdrachtgevers van Twynstra Gudde. Zo kan de lezer snel en overzichtelijk de modellen kiezen die het best passen bij de samenwerkingsvraag waarmee hij te maken heeft.

Naast de 40 beste samenwerkingsmodellen, geeft het boek ook praktische antwoorden op vragen als:


- Hoe leer ik samenwerken?


- Wat is een passende juridische en organisatorische vorm voor een samenwerkingsverband?


- Wat is strategisch de beste keuze: build, buy or ally?


- Hoe organiseren we het onderhandelingsproces om te komen tot een samenwerkingsverband?


- Hoe ga je om met conflicten?

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.elseviergezondheidszorg.nl

http://www.reedbusiness.nl