ChristenUnie


Pakistaanse ter dood veroordeelde vrijgelaten

Pakistaanse ter dood veroordeelde vrijgelaten

asia bibi dinsdag 23 november 2010 14:16 ,,Fantastisch nieuws!" Europarlementariƫr Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft verheugd gereageerd op het bericht dat Asia Bibi is vrijgelaten. Van Dalen: ,, Dit laat zien dat het effect heeft als de internationale gemeenschap haar stem verheft."

Op 8 november 2010 is voor de eerste keer in de Pakistaanse geschiedenis een christelijke Pakistaanse vrouw veroordeeld tot doodstraf door ophanging wegens het schenden van de blasfemie wetgeving welke het lasteren van de islam, de Koran en Mohammed strafbaar stelt.

Van Dalen heeft over deze zaak vragen gesteld aan de Commissie. EU Hoge Vertegenwoordiger Catherine Ashton veroordeelde de veroordeling tot doodstraf van Asia Noreen (ook bekend als Asia Bibi) al op 12 november, waarbij ze haar hoop uitsprak dat deze veroordeling, net als alle soortgelijke, snel door de hoge raad zal worden vernietigd. De President van Pakistan heeft Bibi gratie verleend. Asia Bibi vreest echter nog steeds voor haar leven, en is ondergedoken.

Eurofractie