NCRV

Spirit 24: Dichter Willem Barnard in ©Mens

Ingezonden door NCRV op 23 november, 2010 - 14:11 Uitzenddatum:
dinsdag, 23 november, 2010 - 20:00
Zender:
Spirit24

In verband met het overlijden van Willem Barnard op zondag 21 november jl. zendt de NCRV op Spirit 24 de aflevering uit van ©Mens met daarin Barnard. De dichter Willem Barnard - zijn nom de plume is Guillaume van der Graft - praat in deze aflevering met Annemiek Schrijver over zaken als geloof en twijfel, taal en tekortkomingen.

Willem Barnard heeft een bewogen leven achter de rug. Na het gymnasium ging hij theologie studeren om meer van het geloof te weten te komen. Hij werd predikant maar had moeite met de pastorale hulpvraag: vaak had hij het gevoel tekort te schieten. Het werd een obsessie die resulteerde in een diepe depressie en uiteindelijk legde hij het ambt neer. Als predikant voelde hij zich mislukt, maar als dichter weet hij heel veel mensen met zijn werk te raken. Dit verbaasde hem en hij was er als een kind zo blij mee. Tegelijkertijd nam hij het zichzelf soms kwalijk, dat `versies schrijven' zijn enige bijdrage aan de wereld zou zijn.

Willem Barnard was inspirerend en geïnspireerd, geestig en fris, een man waar je geboeid naar bleef en blijft luisteren.

Deze aflevering van ©Mens werd eerder door de NCRV uitgezonden in december 2000.

Programma:
Spirit 24
Website:
Spirit 24
Meer informatie:

NCRV Communicatie, pers@ncrv.nl

* ""