Vlaamse Overheid

sterrenchefs: `De Commissaris Kookt' in beeld

EU-commissarissen worden sterrenchefs: `De Commissaris Kookt' in beeld

Vlaamse overheid

dinsdag 23 november 2010

Drie dagen lang kookten vier EU-commissarissen de sterren van de hemel, onder het goedkeurende oog van gerenommeerde chefs. Deze actie werd opgezet om de schijnwerpers te richten op de Europese culturele diversiteit. En omdat de liefde van Europeanen nu eenmaal door de maag gaat. Bekijk hier exclusief de beelden van `De Commissaris Kookt'-actie!

Janez Potocnik (Slovenië, commissaris voor Milieu) bereidde samen met chef Frank Fol en een groep enthousiaste leerlingen van het derde leerjaar een bio-maaltijd met seizoensgroentjes.

Antonio Tajani (Italië, vicepresident en commissaris voor Industrie en Ondernemerschap), trok de kaart van la cucina italiana. Hij kreeg versterking van twee kabinetsmedewerkers en twee Italiaanse chefs.

Karel De Gucht (België, commissaris voor Handel) en Neelie Kroes (Nederland, vicepresident en commissaris voor Digitale Agenda) gingen een culinaire alliantie aan en bereidden samen met sterrenchef Roger Van Damme een Vlaams-Nederlands gerecht.

De actie `De Commissaris Kookt' vormt een onderdeel van de ruimere campagne `Vlaanderen schittert in Europa schittert in Vlaanderen', die de Vlaamse overheid heeft opgezet om de troeven van Vlaanderen in de verf te zetten in het kader van het Belgische EU-voorzitterschap. De actie werd uitgewerkt in samenwerking met de Week van de Smaak, een culinair evenement dat traditionele en gezonde voeding promoot.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Hilde Brepoels en Frederik Hautain
Coördinatie Week van de Smaak
Tel. +32 2 243 13 50
Gsm +32 477 76 91 92
pers@metsmaak.be
of een kijkje nemen op www.vlaanderenschittert.eu en www.weekvandesmaak.be

Het Belgische EU-voorzitterschap is voor Vlaanderen een uitgelezen kans om Europa te vieren en Vlaanderen en de EU dichter bij elkaar te brengen. Tijdens het voorzitterschap neemt Vlaanderen diverse institutionele verantwoordelijkheden op zich, en zit het ondermeer in de Belgische voorzittersstoel voor de beleidsvelden Onderwijs, Jeugd, Sport, Leefmilieu en Visserij. De Vlaamse overheid organiseert en ondersteunt ook tal van voorzitterschapsevenementen en -activiteiten.

Deze activiteiten kaderen in een campagne naar de Vlaamse bevolking en naar het internationale publiek. Vlaanderen stimuleert de eigen inwoners om de Europese Unie beter te leren kennen, door middel van bijdragen in de Vlaamse media, een reeks zomerse EU-concerten en tal van socioculturele evenementen. De Vlaamse overheid nodigt ook de Europese burgers uit om Vlaanderen te ontdekken, en werkt hiervoor samen met diverse partners, zoals Week van de Smaak (www.weekvandesmaak.be).

Voor meer informatie over het EU-voorzitterschap:

www.vlaanderen.be
www.eutrio.be/vlaanderen
communicatie@vlaanderen.be