Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Extra verjaardagscadeaus door deelgemeenten Zuid

Er was al geld opgehaald voor zo'n 37 verjaardagspakketten voor kinderen van ouders die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Bij de overhandiging van deze opbrengst kwam daar donderdag 18 november nog eens 21 pakketten bij door een spontane gift van de drie deelgemeenten op Zuid.

In Wijkgebouw de Focus in de Beverwaard had donderdag 18 november de overhandiging plaats van de collecteopbrengst uit de Ondernemersweek Zuid 2010 aan Stichting Jarige Job. Portefeuillehouders Economie Seyit Yeyden (Feijenoord), Norbert Swaneveld (IJsselmonde) en Alaattin Erdal (Charlois) en Eva van Beek (manager Ondernemershuis Zuid) overhandigden aan Barbara Kathmann van Stichting Jarige Job een cheque ter waarde van
1.355,-, goed voor ruim 37 verjaardagspakketten. De portefeuillehouders waren zo onder de indruk van het initiatief, dat zij ter plekke een extra donatie aan de stichting gaven van 750,-, genoeg voor nog eens 21 pakketten. Ook hebben verschillende organisaties op Zuid de stichting diensten en geld toegezegd.

Tijdens de Ondernemersweek Zuid 2010 is door Stichting Jarige Job gecollecteerd bij ondernemers op Zuid. Door deze collecte zijn veel ondernemers zich bewust geworden van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en doneerden zij niet alleen geld, maar ook vormen van dienstverlening zoals ondersteuning op gebied van marketing, het realiseren van automatische incasso en nieuwe initiatieven om geld op te halen voor de Stichting Jarige Job.

De Stichting Jarige Job geeft verjaardagspakketten aan kinderen wiens ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dit pakket bevat onder meer traktaties voor in de klas, een cadeautje voor het kind en slingers. Het verstrekken van deze pakketten is belangrijk omdat het kinderen uit hun isolement haal en laat meedoen in de klas.

www.jarigejob.nl
www.rotterdam.voedselbank.nl

v.l.n.r. Hans van der Schilt, Barbara Kathmann, Seyit Yeyden, Eva van Beek, Alaattin Erdal en Norbert Swaneveld
(foto Ondernemershuis Zuid/Jan de Groen)