Dienstenbond CNV

Nieuws

23 november 2010

Frisse start Bedrijfsledengroep G4S

De problemen binnen de sector Particuliere Beveiliging rondom wisseling van object en de zogenaamde `gezonde' roosters geven eens te meer aan dat er nog veel werk valt te verrichten voor CNV Dienstenbond. Om jullie nog beter van dienst te kunnen zijn heeft de CNV Dienstenbond een extra vakbondsbestuurder aangesteld om de beveiligingssector nog meer aandacht te geven en in het bijzonder de Bedrijfsledengroep (BLG) van G4S.

Sinds oktober ben ik, Arjan Ang, gestart als vakbondsbestuurder bij CNV Dienstenbond. Ik zal mij net als Arie Kasper veel bezig gaan houden met de beveiligingssector en zo ook met de BLG van G4S. Juist in deze onzekere tijden hebben vakbond en werknemers elkaar nodig en hoe beter wij geïnformeerd worden over wat er zich op de werkvloer afspeelt, hoe beter wij op de praktijk kunnen inspelen. Daarom vinden wij het belangrijk om een actieve BLG bij G4S te hebben en zal ik mij daar persoonlijk komend jaar voor gaan inzetten. Uiteraard heb ik daarbij jullie steun hard nodig.

Door nauw samen te werken met onze kaderleden, onder andere binnen de BLG, kunnen wij uw belangen het beste dienen. Maar ook als u geen kaderlid bent is uw mening net zo belangrijk. Ik hoor dan ook heel graag uw ervaringen op de werkvloer bij G4S en of u ideeën heeft om één en ander te verbeteren. Naast dat u opmerkingen en/of ideeën aan onze kaderleden kenbaar kan maken kunt u ze ook sturen naar het volgende mailadres:
a.ang@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch onder nummer 023 - 56 51 612.

Overigens hebben wij kennis genomen van de brief die de directie van G4S heeft rondgestuurd aan zijn medewerkers naar aanleiding van de stukgelopen cao-onderhandelingen. Zij claimt daarin dat de Vakbonden onverwacht een eindbod hebben neergelegd bij de werkgevers in reactie op hun openingsbod, en daarmee nodeloos de cao-onderhandelingen hebben gefrustreerd. Het is bijzonder vreemd dat zij spreken over een openingsbod terwijl wij al bijna een half jaar aan het onderhandelen waren. De werkelijkheid was dat de VPB in een half jaar tijd geen duimbreed heeft willen toegeven, en dat de vakbonden zich daardoor gedwongen voelden om een eindbod uit te brengen. De uitleg van uw directie over de gang van zaken is minder dan de halve waarheid en wij betreuren de uitleg van de directie van G4S dan ook zeer. Voor meer informatie daarover verwijzen wij u graag naar de website www.beveiligersinactie.nl

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Arjan Ang, telefoon: 023 - 5651052 of e-mail: a.ang@remove-this.cnvdibo.nl