Ministerie van Defensie

Regionale hulpdiensten oefenen op Vliegbasis Woensdrecht

23 november 2010, 16.20 uur

De civiele hulpdiensten van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal trainden vandaag in het kader van de `Dag van de Noodhulp' verschillende scenario's op Vliegbasis Woensdrecht. Het doel is het up-to-date houden van de kennis en vaardigheden van de samenwerkende hulpdiensten in noodsituaties.

Zowel de regionale politie, ambulance en brandweerkorpsen waren vertegenwoordigd. Op diverse locaties op de militaire basis simuleerden deelnemers verschillende realistische cases. Luchtmachtinstructeurs maakten de politie bewust van gevaren bij het betreden van een brandend pand. Vliegbasis Woensdrecht leent zich uitstekend voor het beoefenen van dergelijke situaties door de vele faciliteiten, zoals een professioneel oefen- en trainingscentrum voor de brandweer.

Civiel-militaire samenwerking

Politie-agenten in actie in het oefengebouw op Vliegbasis Woensdrecht. Foto: ministerie van Defensie

De dag werd door de deelnemers en de instructeurs van de Koninklijke Luchtmacht als succesvol ervaren. Met deze dag is een aanzet gegeven voor intensivering van civiel-militaire samenwerking op het gebied van hulpverlening en training.

Achtergrondinformatie

* Samenwerking bij rampen en crises * Vliegbasis Woensdrecht