Gemeente Ede

dinsdag, 23 november 2010

2e ronde voor `Bouwen aan Teksten'

info@ede.nl

Wie het taalgebruik in de brieven van de gemeente Ede niet altijd even helder vindt, kan daar nu iets aan doen. Op
www.ede.nl/bouwen-aan-teksten kunnen alle Edenaren reageren op een aantal brieven. Het doel: begrijpelijke teksten voor de inwoners van Ede.

Schrijf mee

Iedereen kan meedoen en het is erg simpel. De brieven zijn te vinden op www.ede.nl/bouwen-aan-teksten. Ze staan online tot eind 2010. Op deze site is alle informatie over het project te vinden. Onder de deelnemers wordt een cadeaubon van EUR25 verloot.

Bezoekers van de website beoordelen de teksten op toon en begrijpelijkheid. Dat kan met een paar muisklikken. Daarnaast kunnen zij een uitgebreidere reactie of suggestie geven. Bijvoorbeeld over de opbouw en de toon van de brief, maar ook over het taalgebruik.

Betere teksten

Medewerkers van de gemeente reageren op de suggesties. Aan de hand van de mening van de burgers passen we de teksten aan. Ook op de nieuwe tekst kunnen bezoekers weer reageren: Is het goed zo? Kan het nog beter? Zo kan iedereen de hele verbeterslag volgen.

De afgelopen weken zijn op deze manier al een aantal websiteteksten van de afdeling Belastingen verbeterd.

Programma `Ede Beter'

Het project Bouwen aan Teksten is een onderdeel van het programma Ede Beter. Dit programma, dat loopt van 2010 tot 2015, is opgesteld om de dienstverlening van de gemeente Ede te verbeteren. Daarbij is de stem van de inwoners erg belangrijk.