Gemeente Goedereede


Aannemingsovereenkomst reddingspost strand Ouddorp getekend

De reddingspost bij het Flaauwe werk in Ouddorp voldoet niet meer aan de eisen en wordt vervangen. Enkele weken geleden ondertekenden aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk en de gemeente Goedereede de aannemingsovereenkomst. De bouw van de reddingspost start in februari 2011.

Foto 1
v.l.n.r: Kees de Vogel, directeur van aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk, burgemeester G.J. Van de Velde-de Wilde, Mike van Uijthoven, voorzitter van de reddingsbrigade

Arco Architecten BNA uit Oudewater heeft de reddingspost ontworpen en heeft zich hierbij door de omgeving laten inspireren. Bij de uitwerking van het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen. Een groot gedeelte van de reddingspost wordt prefab gebouwd. Dit houdt in dat aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk uit Stellendam alle onderdelen voor de reddingspost op eigen terrein fabriceert. Vervolgens wordt de reddingspost opgebouwd bij het Flaauwe werk en volledig afgewerkt.

De nieuwe reddingspost is groter dan de oude reddingspost en bevat onder andere een EHBO-ruimte, een doucheruimte, een uitkijkpost en een instructieruimte. Bovendien is in de nieuwe reddingspost een openbare toiletvoorziening aanwezig. De toiletvoorziening die op dit moment nog buiten gevestigd is wordt na de oplevering van de reddingspost verwijderd.
Foto 2
Op 14 februari 2011 start de aannemer met de bouw van de reddingspost op het strand. De oplevering is gepland eind mei 2011.