Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam

wetenschapsagenda

november 2010


23/11

Promotie

Bart-Jan Verhoeff: 'Simultaneous pressure and flow velocity measurements in diagnosis and treatment of coronary artery disease'. Promotores zijn prof. dr. J.J. Piek, hoogleraar Klinische Cardiologie in het bijzonder interventiecardiologie, en prof. dr. ir. A.E. Spaan, hoogleraar Medische Fysica. Co-promotor is dr. ir. M. Siebes.
Kransslagadervernauwingen door aderverkalking kunnen worden behandeld door middel van revascularisatietherapie zoals hartchirurgie of dotteren. Met behulp van diagnostische tests kan de ernst van individuele vernauwingen worden vastgesteld. De meest gevoelige tests maken gebruik van voerdraden die zijn uitgerust met sensoren voor meting van bloeddruk of -stroomsnelheid in de kransslagaders. Verhoeff onderzocht hiermee de hemodynamiek van vernauwde kransslagaders voor en na een dotterbehandeling.
Tijd: 10.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc ven den Broek,
020 566 2929