Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 22-11-2010

JONG KART TALENT LAAT ZIEKTE NIET IN DE WEG STAAN VOOR AMBITIE

Morgen toont de AVRO de bijzondere jeugddocumentaire 'Racer'. Dit bijzondere portret gaat over een meisje met maar één droom: Formule 1 racer worden. Een zeldzame spierziekte staat haar droom echter in de weg.

De jeugddocumentaire 'Racer' is een portret van de eigenzinnige Sophie Lansink (12 jaar) uit het Twentse dorpje Oldenzaal. Sophie draait al jaren mee in de Nederlandse kartingtop. Als enige meisje rijdt ze mee met het Nederlands Kampioenschap karten, maar dat laat haar niet uit het veld slaan. Toch is Sophie genoodzaakt aan de kant te blijven wanneer een zeldzame spierziekte haar erg moe maakt. Sophie zet alles op het spel om net zo goed te worden als ze was voordat ze ziek werd. Gaat het haar lukken haar droom te verwezenlijken? En zal haar wilskracht en moed het overwinnen van haar ziekte?

'Racer' is gemaakt in opdracht van de AVRO. De documentaire is een onderdeel van de Eurovision Childrens Documentary Exchange Series en is door verschillende Europese landen geselecteerd voor uitzending.

Jeugddocumentaire 'Racer', dinsdag 23 november bij de AVRO om 11.05 uur op Z@pp.

---Ingezonden persbericht