Politie Drenthe

Dinsdag 23 november 2010

Provincie Drenthe, 23-11-2010

Winkeldiefstal

EMMEN Dinsdagmorgen werd een 50-jarige inwoonster van Emmen betrapt tijdens een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan Het Waal nam de vrouw een doosje paracetamol ter waarde van 1.09 mee zonder af te rekenen.

Autoinbraak

HOOGEVEEN Maandag morgen vond er een inbraak plaats in een aan de Kortewijkstraat geparkeerde personenauto. Een portierraam werd ingeslagen waarna een tas met inhoud, geld, papieren en pasjes, werd weggenomen.

Rijbewijs van snelheidsovertreder ingevorderd
TWEEDE EXLOERMOND Maandagmiddag vorderde de politie het rijbewijs van een 56-jarige Duitser in. De man uit Haren (DLD) reed met een snelheid van 130 km/u in zijn auto over de N379. Hij ging op de bon.

Politie zoekt getuigen en dader van tasjesroof
COEVORDEN Donderdag 18 november werd de boodschappentas van een 75-jarige inwoonster van Coevorden gestolen. De vrouw liep tussen 16.30 en 17.00 uur van de supermarkt C1000 aan de Spoorhavenstraat in de richting van het pad tussen het pand van de fysiotherapeut (oude politiebureau) en de woningen aan de Kerkstraat. Zij liep dit pad in en ter hoogte van de afslag naar het Pannenkoekendijkje (aan de achterzijde van de fysiotherapeutenpraktijk) stond een onbekend persoon. Het betrof een blanke jongeman van ongeveer 16 jaar oud, ongeveer 1.70 lang met zwart stekelig haar. Hij droeg een zwart jack van gladde stof met capuchon met een bontrand. De knaap liep

op de vrouw af en pakte haar tas uit het boodschappenmandje van de rollator en ging er vandoor in de richting van de Spoorhavenstraat. Een tweede, op het Pannenkoekendijkje staande, jongeman die de dader zag wegrennen vroeg aan het slachtoffer of het haar tas was die de dader bij zich had. Na bevestiging van de vrouw ging deze jongeman rennend achter de dader aan. Ook een derde onbekende getuige ging er op zijn fiets achteraan en kwam kort hierna met de tas van de vrouw terug. De tweede getuige kwam snel hierna met de dader aangelopen die zijn excuses aanbood en de portemonnee van de vrouw teruggaf. Het duo liep daarna samen weg. De getuige die rennend achter de dader aanging was een blanke jongeman van ongeveer 23 jaar oud, groter dan de dader, zwart achterover gekamd krullend haar en hij droeg een donkerkleurig jack en zag er verzorgd uit. Er waren op dat moment mogelijk meerdere getuigen in de omgeving aanwezig. De politie wil graag met hen, evenals de twee hoofdgetuigen, spreken. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aankondiging snelheidscontrole
PROVINCIE DRENTHE Op woensdag 24 november vindt er tussen 09.00 en 17.00 uur een radar snelheidscontrole plaats op de N374.