HITT

Persbericht

Apeldoorn, 23 november 2010

HITT scoort nieuwe opdrachten voor lucht- en scheepvaartsystemen in China

HITT heeft een aankondiging van contractgunning ontvangen voor de levering van een grondverkeersbegeleidingssysteem (A-SMGCS) voor de nieuwe luchthaven van Kunming in Zuidwest China en contracten afgesloten voor nieuwe scheepvaartbegeleidingssystemen (VTS) voor de havens van Wenzhou en Taizhou, ten zuiden van Sjanghai. Het systeem op Kunming Airport wordt eind 2011 operationeel en de systemen voor de havens van Wenzhou en Taizhou worden in 2011 geïntegreerd in een maritiem surveillance systeem voor het gehele gebied rond Sjanghai en de provincie Zhejiang. De contracten hebben samen een waarde van circa EUR 5 miljoen.

Het is de bedoeling dat het nieuwe vliegveld van Kunming de 4e luchthaven van China wordt, na die van Beijing, Sjanghai-Pudong en Guangzhou. De vernieuwing werd noodzakelijk omdat de bestaande luchthaven niet verder kon uitbreiden. Deze luchthaven is nu de 7e drukste van China, met bijna 19 miljoen passagiers en 170.000 vliegtuigbewegingen per jaar. Het nieuwe vliegveld krijgt eerst twee parallelle landingsbanen en later vier. Het nieuwe vliegveld wordt naar verwachting een van China's belangrijkste internationale 'hubs' voor bestemmingen overal ter wereld. Het project betreft de levering van een grondverkeersbegeleidingssysteem waaronder twee geavanceerde Terma radars.

Opdrachtgever voor de systemen voor de havens van Wenzhou en Taizhou is de Zhejiang Maritime Safety Administration (MSA). Beide havens krijgen een eigen systeem met voor Wenzhou vier en voor Taizhou vijf Terma radars. Wenzhou en Taizhou zijn havensteden en tellen respectievelijk rond de 8 en 6 miljoen inwoners. Eind 2009 kreeg HITT contracten voor vergelijkbare systemen in Ningbo, Zhoushan en de Hangzou Baai in dezelfde provincie Zhejiang. Zodra alle bestaande en nieuwe systemen zijn geïntegreerd, zal de provincie Zhejiang beschikken over een geavanceerd en geïntegreerd maritiem verkeersbegeleidings- en managementsysteem voor een groot gebied.

Profiel HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten bij HITT 161 personeelsleden. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.
HITT