Persbericht

CIBER en Merces bouwen flexibele SOA-oplossing voor e-HRM-dienstverlening

~ Administratieve onderwijsdienstverlener biedt laagdrempelige HRM-dienstverlening dankzij koppeling BPM, ERP en administratie ~

Eindhoven, 23 november 2010 - ICT-dienstverlener CIBER Nederland heeft samen met Merces een Service Oriented Architecture (SOA) oplossing gerealiseerd, die de koppeling mogelijk maakt tussen e-HRM-dienstverlening en het brongegevensbestand in het onderwijsadministratie-systeem Merces@Work. Door deze oplossing worden de BPM- en ERP-systemen van Merces geïntegreerd.

Onderwijsdienstverlener Merces begint naar verwachting in januari met de e-HRM-dienstverlening, waarin de CIBER-oplossing wordt toegepast. De oplossing van CIBER zorgt voor een flexibelere inrichting van de workflows: zo kunnen gegevens die medewerkers ingeven of wijzigen in het webbased Employee Self Service (ESS) systeem eerst worden gecontroleerd voordat ze in het bronsysteem terechtkomen. Hierdoor krijgen onderwijsorganisaties nog meer grip op een correcte administratie die gevoerd wordt over meerdere organisatielagen - van schoolbesturen tot scholen met meerdere vestigingen.

Verandering
Deze oplossing leunt in functionaliteit op Microsoft BizTalk Server en SharePoint. CIBER zorgt voor de expertise en architectuur van de nieuwe oplossing. Merces kan dankzij deze maatwerkoplossing van CIBER via een flexibele laag boven op het bronsysteem eenvoudig nieuwe klantwensen en eisen aanbrengen en zelfs nieuwe diensten introduceren, veelal ingegeven door snel veranderende wet- en regelgeving.

Partner
Walter Rijnardus, algemeen directeur van Merces: "Wij maken gebruik van een breed ICT-platform met uiteenlopende disciplines, waaronder Sharepoint-toepassingen en SAP-toepassingen zoals Merces@Work, Exact en CASO. Als innovatieve onderwijsdienstverlener op het gebied van personeels-, salaris- en financiële administratie willen we voor deze oplossing een integrale dienstverlener die met alles bekend is, dus ook met onze doelstellingen bij dat platform. CIBER is voor Merces die partner. Met de nieuwe koppeling kunnen we eenvoudiger oplossingen op maat bieden aan onze relaties."

Hank van Gardingen, Sales Manager bij CIBER: "Het onderwijs heeft constant te maken met nieuwe wet- en regelgeving. Dit heeft veel gevolgen voor de administratieve processen. Mede daarom is het zo belangrijk dat zij hun oplossing snel en gemakkelijk kunnen aanpassen. Dat biedt hun eindgebruikers de flexibiliteit om snel in te spelen op veranderingen."

45.000 medewerkers
Ongeveer 130 schoolbesturen nemen bij Merces verschillende dienstverleningsvormen af. In totaal zijn daarmee 750 scholen oftewel 45.000 medewerkers gemoeid. CIBER ondersteunt Merces op het gebied van Business Intelligence, ERP, gebruikersportalen en integratie. CIBER is gecertificeerd Gold Partner op alle belangrijke Microsoft-competenties.