Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cursus freeriden voor beginners in de Kitzbüheler Alpen

Kitzbüheler Alpen, 23 november 2010
De geprepareerde pistes verlaten en afdalen over verse poedersneeuw; freeriden is dé ultieme uitdaging voor gevorderde wintersporters. Deze winter grijpen moedige amateurs hun kans om kennis te maken met deze avontuurlijke ski variant. Vanaf 17 januari 2011 wordt iedere maandag een cursus freeriden voor beginners gegeven. Wie de smaak te pakken heeft, kiest voor een tweedaagse freeride workshop. Ook skiërs en boarders die al de nodige ervaring hebben vinden uitdaging in de Kitzbüheler Alpen. Lokale skigidsen bieden een scala aan freeride tochten waarbij per dag tot 5000 meter aan afdalingen wordt afgelegd.

De proefcursus freeriden wordt iedere maandag gegeven op de Kitzsteinhorn en kost ¤ 39,- per persoon. De uitrusting is hierbij innbegrepen (freeride ski's of snowboard en de complete nooduitrusting). De ervaren ski- en snowboardgidsen Andreas Tremschnig en Christian Geissler van X-over geven instructies over het gebruik van de nooduitrusting en de beginselen van lawinekunde. Daarnaast komen de benodigde technieken aan bod voor het skiën en boarden over poedersneeuw. In verschillende weekenden in februari en maart 2011 worden tweedaagse freeride workshops gegeven. De workshops zijn inclusief uitrusting, transfers en videoanalyse. Deelname kost ¤ 186,- per persoon. Kitzbüheler Alpen: freeride paradijs
Met 1.067 pistekilometers is het lastig om de beste freeride afdalingen te vinden. Berggids Andreas Helmer neemt freeriders mee op tochten tussen Kitzbühel, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn. Vanzelfsprekend wordt de duur en de moeilijkheidsgraad van de tocht afgestemd op de capaciteiten van de deelnemers. Ervaren freeriders kunnen tot 5000 meter aan afdalingen per dag overbruggen. Helmer organiseert tevens meerdaagse freeride workshops met lawinekunde. Vanaf januari 2011 kunnen skiërs en boarders op de Kitzsteinhorn gletsjer genieten van vijf gemarkeerde freeride-routes met informatie punten.

De consument vindt meer informatie op: www.kitzalps.om

Noot voor de redactie,