Augustijn vindt de stamtafel uit

23/11/2010 11:02

Wondergarden

Naar analogie met de Duitse Stammtisch, een tafel waaraan stamgasten op vriendschappelijke basis samenkomen om te spelen en discussiëren, werkte Brouwerij Van Steenberge samen met het reclamebureau Wondergarden een typische Meetjeslandse stamtafel uit. Op het tafelblad zijn in zes kleuren de Meetjeslandse gemeenten en een ganzenspel getekend. Aan de rand staan de tien geboden van Augustijn en in het midden van de tafel zit een dobbelstenen- of pietjesbak. De tafel is een middel om mensen samen te brengen en hen spelend te laten genieten van een glas bier.'

De tafel werd op 19 november gelanceerd in het bijzijn van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur en de burgemeesters van het Meetjesland . Zij mochten als eersten aanschuiven aan de Augustijn Stamtafel. Zo slaagde de brouwerij in een opzet waar de politiek het zo soms lastig mee heeft: de burgemeesters rond de tafel te brengen. De Augustijn Stamtafel is nog tot donderdag 25 november te bezichtigen op Horeca Expo te Gent.

Augustijn vindt de stamtafel uit

Een Augustijn drink je met mate en uiteraard nooit alleen.

Daarom ontwikkelde Brouwerij Van Steenberge de Augustijn stamtafel, een tafel waar je niet alleen met je vrienden Augustijn kan degusteren, maar je kan er ook een heerlijke spelavond aan beleven, kortom een avond aan de Augustijn Stamtafel wordt een onvergetelijke belevenis.

Brouwerij Van Steenberge wil op deze manier haar klanten iets uniek geven. Zo wordt op café gaan zoveel meer dan enkel bier drinken. Het is een sociale gebeurtenis die je deelt met je vrienden. En niets past hier beter bij dan een spel, een hapje en een heerlijke Augustijn. Als aanvulling op de hype van foodpairing, hoppas, - maar Geheel in de trend met de revival van de klassieke spelen werd daarom gekozen voor varianten op overbekende spelen.

Zo is er het Augustijn spel 'verover het Meetjesland', de Augustijn route door het

Meetjesland, de Pietjesbak en de kaartspelen. Alles verenigd rond 1 unieke tafel.

Niet alleen is het spelbord van de Augustijn Stamtafel in de vorm van het Meetjesland, ook de 10 geboden van Augustijn zijn hier in verwerkt. Geboden zoals 'Speel hier nooit alleen' en 'drink hier enkel Augustijn' versterken met een knipoog het samenhorigheidsgevoel van

je huidige en toekomstige vrienden aan de tafel.

Als enige nog operationele brouwerij in het Meetjesland met een sterke band met de streek, is het vanzelfsprekend dat de spelen ook sterk verbonden zijn met de streek.

De tafel werd op 19 november gelanceerd in het bijzijn van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur en de burgemeesters van het Meetjesland . Zij mochten als eersten aanschuiven aan de Augustijn Stamtafel. Zo slaagde de brouwerij in een opzet waar de politiek het zo soms lastig mee heeft: de burgemeesters rond de tafel te brengen.

De Augustijn Stamtafel is nog tot donderdag 25 november te bezichtigen op Horeca Expo te Gent.