Ingezonden persbericht


Zie onderstaand persbericht over Material Xperience 2011.

()

()
Marie O'Mahony spreker op Material Xperience 2011
Hoogleraar Textieltechnologie beschrijft de waardetoevoeging van textiel aan architectuur

Textiel is veelzijdig, kan uit allerlei materialen bestaan en is binnen de architectuur op vele manieren inzetbaar. Marie O'Mahony, hoogleraar textieltechnologie, bespreekt tijdens Material Xperience 2011 de recente ontwikkelingen en toekomst van textiel. O'Mahony sluit perfect aan op het centrale thema van Material Xperience: "Adding Value", met haar brede kennis over waardetoevoeging van textiel.

Internationaal en allround
Marie O'Mahony werkt over de hele wereld als adviseur op het gebied van textieltechnologie. Daarbij houdt ze zich onder andere bezig met textiel voor de creatieve industrie en de toepassing van geavanceerde textiel in bijvoorbeeld de ruimtevaart en bij sport(kleding). Marie O'Mahony heeft gewerkt met Zaha Hadid, Seymour Powell, Arup, Nike en Hussein Chalayan.

Op dit moment is O'Mahony bezig met een nieuw boek (zij schreef al eerder de bestsellers: 'Advanced Textiles for Wellness and Health' en 'Techno Textiles'). Daarnaast is Marie O'Mahony hoogleraar geavanceerd textiel op de University of Technology in Sydney en gasthoogleraar op de University of the Arts in London.

'Adding Value'
Material Xperience staat in 2011 geheel in het teken van 'Adding Value'. Een juiste materiaalkeuze geeft een product of project echt meerwaarde. Het thema wordt via een tentoonstelling en lezingen zichtbaar gemaakt onder de subthema's prestatie, beleving en duurzaamheid. Tijdens het evenement komen technische prestaties als superisolatie, zelfreinigende oppervlakken of intelligente materialen aan bod. Maar ook de sensorische beleving van materiaal als bevestiging van een merk, en het comfort van de gebruiker. En daarnaast welke materialen je moet kiezen om de duurzaamheid te vergroten.

Organisatie
Material Xperience wordt georganiseerd met als doel de nieuwste materialen, producten en producttoepassingen te introduceren en vakgenoten te inspireren op het gebied van materiaal, architectuur en interieur. Drijvende krachten achter Material Xperience zijn Materia en Architectenweb. Architectenweb is Nederlands grootste crossmediale uitgeverij op het gebied van architectuur en materialen. Materia is het internationale materialenplatform voor de creatieve professional.

Deelnemen
Als deelnemer kunt u innovatieve en inspirerende materialen of bijzonder gematerialiseerde producten exposeren. Kijk voor meer informatie en deelnamemogelijkheden op www.materialxperience.nl
Ingezonden persbericht