Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 23-11-2010

AVRO-PROGRAMMA CLOSE UP WINT EMMY AWARD

Het AVRO-programma Close Up heeft vannacht een Emmy Award gewonnen in de categorie 'Arts Programming' tijdens de uitreiking in New York. AVRO Close Up won de Emmy als co-producent van de Roemeense documentaire 'The World According to Ion B.', geregisseerd door Alexander Nanau.

Simone van den Ende -hoofd Kunst & Cultuur bij de AVRO- en Marijke Huijbregts -eindredacteur AVRO Close Up- waren bij de uitreiking aanwezig. Simone van den Ende: "We zijn trots dat we met deze bijzondere productie een Emmy Award hebben gewonnen. Naast de AICA oorkonde is dit de tweede belangrijke prijs dit jaar voor de AVRO. Als dé omroep van Kunst & Cultuur zijn wij daar enorm trots op."

'The World According to Ion B.' vertelt het verhaal van de Roemeense zwerver Ion Barladeanu. Ion B. maakte jarenlang kunstzinnige-, politieke- en cultuurkritische collages van afvalmateriaal. Enkele jaren geleden werd hij ontdekt door een galeriehouder in Boedapest en inmiddels worden er in het internationale kunstcircuit voor het werk van Ion B. hoge prijzen betaald. Zijn collages zijn een afschildering van het leven in het communistische Roemenië en werden in 2009 in Londen tentoongesteld naast het werk van Andy Warhol en Marcel Duchamp.

De documentaire is nu te zien op het IDFA documentaire festival in Amsterdam.

Voor meer informatie: closeup.avro.nl.

Uitzending van deze Emmy-Award winnende documentaire is te zien bij AVRO Close Up op dinsdag 21 december 2010 om 23.05 uur op Nederland 2.


---