Ingezonden persbericht


Asimotion B.V. exclusief distributeur van iRobot-consumentenrobots

iRobots huishoudelijke robots nu ook verkrijgbaar in de detailhandel met verkoopondersteuning door nieuw partnerschap

Zwolle, 23 november 2010 ­ Value-added distributeur Asimotion B.V. en iRobot, marktleider in consumentenrobots, sluiten een samenwerkingsovereenkomst. Asimotion B.V. in Zwolle wordt de exclusieve distributeur voor iRobots huishoudelijke robots, zoals de Roomba-stofzuigrobot en de Scooba-dweilrobot. Door de samenwerking zijn deze behulpzame robots ook in de detailhandel in Nederland verkrijgbaar. Consumenten kunnen binnenkort in veel winkels terecht voor een goede uitleg en demonstratie van iRobots huishoudelijke robots.

De huishoudrobot is in veel landen bezig aan een doorbraak. Dit blijkt ook uit de verkoopcijfers van iRobot dat wereldwijd inmiddels meer dan vijf miljoen consumentenrobots heeft verkocht. Het distributieschap van iRobot is logisch voor Asimotion. Deze distributeur brengt namelijk producten op de markt, die innovatief zijn en bij een bepaalde lifestyle passen. iRobot wil via Asimotion de Nederlandse markt openbreken door een sterke verkoopondersteuning op winkelniveau. Asimotion zal binnen Nederland tevens de marketingondersteuning van de iRobot-producten voor zijn rekening nemen. iRobot® Roomba® 581-stofzuigerrobot

"Nederland ligt helaas drie tot vijf jaar achter op het gebied van het gebruik van robots in huis", zegt Martijn Braam, algemeen directeur van Asimotion B.V. "Door dit exclusieve partnerschap met iRobot gaan we die achterstand nu inhalen. iRobot heeft een compleet nieuwe manier geïntroduceerd om de vloer schoon te houden en te onderhouden. Asimotion is een gedreven distributiepartner die met de juiste ondersteuning de robots op de Nederlandse markt brengt. We zullen de komende tijd onze productenrange nog verder uitbreiden en verwachten de komende jaren een spectaculaire groei mee te maken."

iRobot® Roomba® 581-stofzuigerrobot
####

Over iRobot

iRobot ontwerpt en bouwt robots die het verschil maken. iRobots werd in 1990 opgericht door drie robotoci van het Massachusetts Institute of Technology. Hun visie was om praktische robots te bouwen. Inmiddels is iRobot wereldmarktleider in consumentenrobots, met meer dan vijf miljoen verkochte consumentenrobots. In 2009 genereerde het bedrijf een omzet van meer dan 298 miljoen dollar en er werken meer dan vijfhonderd topprofessionals uit de roboticasector, onder wie werktuigbouwkundigen, elektrotechnisch ingenieurs, software-engineers en ondersteunend personeel. iRobot is genoteerd aan de Nasdaq-aandelenbeurs onder het tickersymbool IRBT. Het hoofdkantoor van iRobot staat in Bedford, Massachusetts, Verenigde Staten. Het bedrijf heeft tevens vestigingen in de Amerikaanse staten Virginia, Noord-Carolina, Michigan en Californië, en daarnaast in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, India, China en Hongkong. Meer informatie is te vinden op www.irobot.com. Over Asimotion B.V.
Het in Zwolle gevestigde Asimotion is recent opgericht met als doel in Nederland een leidinggevende positie als value-added distributeur te verwerven. Zo heeft Asimotion recent het exclusieve contract voor Nederland gekregen van iRobot, wereldwijd marktleider in consumentenrobots. Asimotion brengt producten op de markt, die innovatief zijn en bij een bepaalde lifestyle passen, waaronder de Roomba-stofzuigrobot en Scooba-dweilrobot. Asimotion verkoopt onder meer aan de detailhandel, het lifestylesegment en aan internetwinkels. Daarnaast verzorgt het bedrijf belangrijke marketingondersteuning voor de producten. Meer informatie is te vinden op: www.asimotion.nl (website live vanaf 1 december).

Noot voor de redactie,